Mirant cap al futur: Jornades sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera de Menorca

Ahir al matí, el conseller de Medi Ambient i Reserva Biosfera del Consell Insular, Javier Ares, acompanyat pel President de l’IME, Miquel Àngel Maria, la directora insular de Reserva Biosfera, Irene Estaún, la coordinadora científica de l’IME, Fina Salord, i la coordinadora de les jornades, Eva Marsinyach, van presentar les Jornades Científiques sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera que es duran a terme del 22 al 27 d’octubre i el 10 de novembre.

L’eix comú de les diferents intervencions serà la mirada cap al futur en cada un dels àmbits de gestió i coneixement. En aquest sentit, es plantejaran dues qüestions generals: situació per a la Reserva de Biosfera en els pròxims 5-10 anys si seguim amb les tendències actuals i proposta d’accions concretes per a dur a terme dins els pròxims 5-10 anys per millorar l’escenari futur.

Les jornades s’han organitzat en 5 blocs temàtics i 3 sessions especials on es plantejaran preguntes clau en termes de sostenibilitat, a través de les quals es compartiran les diferents percepcions sobre l’escenari a Menorca en els pròxims 5-10 anys.  Aquests 5 blocs temàtics  corresponen a grans àrees de gestió o coneixement: economia i turisme, vectors ambientals: aigua, energia, residus i mobilitat, territori i biodiversitat a més dels blocs dedicats al paisatge i patrimoni cultural, i benestar social.

Cada bloc temàtic es tancarà amb una taula rodona on es convidaran representants de sectors econòmics, gestors de l’administració pública i investigadors, per explicar com la seva feina diària es relaciona amb la Reserva de Biosfera i contestar la pregunta que dóna títol a la taula rodona.

L’IME organitza cada 5 anys, des de 1989, unes jornades científiques dedicades a valorar l’evolució de l’illa com a reserva de biosfera. Arribats els 25 anys de la declaració i del compromís assumit, aquestes jornades proposen un programa per anar més enllà de realitzar una revisió de la situació actual i volen entrar a discutir punts clau per a la sostenibilitat i solucions per a un futur immediat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca