El balanç de Joana Gomila

Aquesta setmana publicam una entrevista amb l’actual batlessa de Ciutadella en que ens parla de la seva gestió de govern, del pacte amb els partits d’esquerres, de la situació econòmica de l’Ajuntament, dels problemes d’aparcaments, etc. Joana Gomila, qui possiblement serà la cap de llista del seu partit a les eleccions municipals de l’any que ve, es mostra satisfeta per la feina feta pel tripartit d’esquerres que fa tres anys acordà assumir el govern de la ciutat.

Joana Gomila, i el seu equip, han volgut atracar-se a la gent i trepitjar la realitat del municipi des d’un primer moment, rebent als ciutadans, acudint allà on fos, visitant les barriades, fent exposicions públiques dels principals temes, etc. Caldrà veure si aquest esforç ha estat igualment rebut per la ciutadania. Gomila defensa la seva política econòmica partint d’una premissa bàsica: el Govern de l’estat té fermats als municipis amb la regla de despesa que només permet gastar els diners de caixa (en el cas de Ciutadella són 14 M d’euros) en reduir deute. Aquests doblers, tal i com reconeix la regidora, són imprescindibles per executar noves obres i donar qualitat als serveis, adquirint material o contractant més persones. També és cert que reduir deute avui significa disposar de més marge d’endeutament el dia de demà.

Pel que es desprèn de l’entrevista que avui publicam els grans temes que van ser el cavall de batalla electoral el 2015 tornaran a sortir a la propera campanya de les municipals, però ara, com a fets o encaminats (Teatre des Born, Can Saura, Centre d’Alzheimer, compromís de construir els nous jutjats, ús per a l’antiga estació marítima…). Com a temes pendents encara hi queden el de la manca d’aparcaments ( que si bé s’ha millorat encara és insuficient) i que Gomila supedita al nou Pla General o el de la gentrificació. Pel que fa al pacte de Govern, políticament xerrant, a Joana Gomila no l’hi ha anat gens malament i ha pogut governar còmodament i sense fer estralls. Com ella mateixa diu: “La llista de feines fetes és àmplia, i és important saber d’on venim”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, ofertas Semana Santa
Fira Arrels 2019