I Concurs de Fotografia de Lactància Materna de l’Àrea de Salut de Menorca

Dilluns capvespre es van lliurar els premis del I Concurs de Fotografia de Lactància Materna de l’Àrea de Salut de Menorca sota el lema “L’alletament matern, fonament per a la vida”. Aquesta iniciativa organitzada per l’equip de la Guia BPSO de bones pràctiques de Lactància Materna ha tingut una molt bona resposta i s’han presentat un total de 62 obres al concurs, de les quals el jurat qualificador ha resolt premiar amb el primer premi a Jone Lurrebasso, per la seva obra “Lactancia ma…rina”; el segon premi ha estat per Cristina Campano, per la fotografia “Sa meva pell, sa teva pell”; mentre que Carlos Vaquero s’ha emportat el tercer premi per una fotografia de la seva dona i la seva filla petita.

Els premis consisteixen en una sessió de balneari i massatge per a dues persones a l’Hotel Casas del Lago de Cala en Bosch; una sessió fotogràfica d’estudi amb Cristina Barber; i dos parells d’avarques RIA Menorca, un per a la mare i l’altre per al nadó.

L’entrega de premis es va celebrar  al saló d’actes de l’Hospital Mateu Orfila, amb les xerrades sobre “L’alletament matern, parella i sexualitat”, a càrrec de la ginecòloga Myriam Ribes; “Primers auxilis en lactants”, a càrrec de la pedriatra Nina González i la infermera Mariola Luque; i una taula d’experiències que ha comptat amb els testimonis de dues mares lactants, un pare i una àvia. Durant la sessió, per altra banda, Cati Bosch va anunciar que a partir d’aquest mes d’octubre es posa en marxa a Maó un grup de suport i assessorament d’alletament matern per part de l’Associació Balear d’Alletament Matern (ABAM) que fins ara només tenia activitat a Ciutadella. Aquest grup es reunirà, de manera quinzenal, a l’aula de psicomotricitat de l’Escola Infantil Fort de l’Eau i les voluntàries encarregades de dur les sessions seran Diana Gutiérrez i Emma Navarro.

Les fotografies guanyadores, junt amb la resta de les obres presentades, es poden visitar a l’entrada de l’Hospital fins divendres, coincidint amb la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.