Mr. iglú visita Menorca en el seu 25è aniversari com a Reserva de Biosfera Hi haurà actes a gairebé totes les poblacions de l'illa

Enguany fa 25 anys que Menorca fou declarada per la UNESCO Reserva de Biosfera, reconeixent així un model de desenvolupament compatible amb la conservació de la natura i un compromís de gestió harmònica d’un territori i els seus recursos.

Menys d’1 any després, concretament l’abril de 1994, es creà el Consorci per a la gestió dels residus urbans de Menorca (actualment, Consorci de residus i energia de Menorca), integrat pel Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments, amb l’objectiu d’aglutinar esforços i gestionar de forma conjunta els residus que es generen a l’illa.

Des d’aquell moment, són múltiples les actuacions que el Consorci ha desenvolupat en el marc de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, i en el seu 25è aniversari no podia ser menys. És per això que, juntament amb l’entitat ECOVIDRIO, s’ha organitzat una campanya dirigida a petits i grans, anomenada Mr. Iglú en Ruta, a partir de la qual es pretén donar a conèixer l’itinerari del reciclatge del vidre.

Pel desenvolupament de la campanya es comptarà amb:

– Jocs i tallers de Mr. Iglú en Ruta, consistents en: la Vidrio-Oca gegant, carreres de residus i tallers d’ornaments personals fets amb peces de vidre bufat.

– Stand informatiu on un educador resoldrà tots els dubtes sobre el reciclatge d’envasos de vidre a la ciutadania. A més, a tots els ciutadans que portin residus d’envasos de vidre es regalarà un detall d’Ecovidrio (imant).

– Exposició d’Ecovidrio formada per sis unitats expositores en què, amb l’ajut d’un monitor s’explicarà el procés de la gestió dels residus d’envasos de vidre a Espanya i l’avanç i el després dels 20 anys d’Ecovidrio.

Mr. Iglú en Ruta estarà present durant tot el dia en els següents municipis i dates:

– Dilluns, 8 d’octubre a Ferreries

– Dimarts, 9 d’octubre a Alaior

– Dimecres, 10 d’octubre a Sant Lluís

– Dijous, 11 d’octubre a Ciutadella

– Dissabte, 13 d’octubre a Maó

La difusió dels actes, que s’han ofert principalment a centres educatius, també es realitzarà a través dels portals web dels ajuntaments, Consorci i la Reserva de Biosfera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca