Juanjo Martínez “tant de bo Matas digués la veritat per dignitat i no per la reducció de condemna” Matas admet els delictes de prevaricació, malversació i frau

Jaume Matas ha admès els delictes de prevaricació, malversació i frau en la causa oberta contra ell -i diversos polítics del PP Balear i empresaris- a canvi d’un acord en la investigació del cas Over.
 
Over Marketing és una empresa que es va encarregar d’organitzar les campanyes electorals del Partit Popular als anys 2003 i 2007, i la causa investiga el possible ús de diners públics per afavorir a aquesta empresa.
 
Matas, qui va ser president de les Illes Balears durant 7 anys i ministre de medi ambient durant 3 anys, que ha estat jutjat en diverses ocasions i condemnat per corrupció, va admetre diversos delictes més relacionats amb la corrupció el passat dilluns dia 1 d’octubre.
 
Per Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, això respon a “l’oferiment de pactar una reducció de condemna, és una vergonya que tinguem a un expresident del Govern Balear a presó per haver robat. El problema és que això no és un cas aïllat, sinó que és la tònica general del Partit Popular en totes les institucions on han tingut accés als caudals públics.”
 
Martínez ha afirmat que “tant de bo Matas -i tants altres polítics que han fet un mal ús o directament robat els diners públics- confessessin els delictes per dignitat i per mostrar que realment els importava la política per ajudar a la ciutadania i no per treure’n profit per un mateix; però això no succeirà, ja que la dignitat no és una paraula que coneguin els lladres de la cosa pública, si confessen és única i exclusivament pel fet d’aconseguir pactar amb la fiscalia una reducció de la condemna quan es veuen prou acorralats.”
 
“En el cas de Matas, la història el recordarà com el que és, un lladre i un mentider. Fins ara, els polítics del PP i -encara que en menys mesura- el PSOE han espoliat els diners de tothom, enganyant-nos sense escrúpols. Però això s’ha acabat, la ciutadania s’ha cansat de tot això i s’està fent un treball important per tal de portar a la presó als que han robat, ara cal un treball perquè els responsables d’això deixin de mentir i confessin els seus delictes i rebin les condemnes siguin les mateixes que qualsevol altre per robar.” ha finalitzat el Coordinador General d’Esquerra Unida de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.