Comença la segona fase de la millora del port interior de Ciutadella, amb una inversió de 3,3 milions La primera fase (amb un cost de 968.468 euros) va consistir en la construcció i pavimentació de la zona de la colàrsega, i en la instal·lació de lluminàries i mobiliari.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, va visitar ahir matí  el port interior de Ciutadella amb motiu de l’inici de la segona fase de les obres del pla de millora integral del port, que suposa una inversió global de 3,3 milions d’euros. La previsió és que el maig de 2019 s’hagin completat totes les obres del pla de renovació integral del port interior de Ciutadella i que es resolguin de forma definitiva els problemes que la xarxa d’aigües residuals municipals generava al port.  D’acord amb l’Ajuntament de Ciutadella, els representants de les associacions de comerciants CAEB i PIME, la Confraria de Pescadors, els clubs nàutics i els representants dels comerços i restaurants del port, les obres es reprenen  una vegada que ha conclòs la temporada turística alta.

La primera fase (amb un cost de 968.468 euros) va consistir en la construcció i pavimentació de la zona de la colàrsega, i en la instal·lació de lluminàries i mobiliari. També es va dur a terme al port interior, paral·lelament a aquesta primera fase, una millora de la instal·lació de torretes al moll nord i la reforma dels banys públics (128.314 euros), que no estaven inclosos en els 3,3 milions d’euros del projecte integral. Cal recordar que en aquesta fase també es va fer una nova estació impulsora i es varen deixar preparades les canonades d’evacuació de residuals per connectar-les, en la segona fase que ara s’inicia, a l’alçada del pont.

Ara, una vegada finalitzada la temporada turística alta, s’inicia la segona fase de les obres del pla de millora integral del port. Les actuacions que es duran a terme en aquesta darrera fase sumen uns 2,3 milions d’euros.

ACTUACIONS
· Les obres es faran a l’àmbit del moll de la ribera sud del port, entre la colàrsega i el club nàutic.
·  Es reconstruirà l’escaló del moll i es tornarà a pavimentar la zona entre el moll i la murada, com una plataforma única (es diferenciarà la zona de vianants i la de trànsit rodat).
També es renovaran les xarxes de serveis i es prepararà el soterrament de les xarxes de baixa tensió i telefonia.

· S’eliminarà l’estació de bombeig existent atès que les residuals s’impulsaran des de l’estació de la colàrsega instal·lada en la fase 1.

A més de les obres de la millora integral del port, en aquests moments s’està redactant el projecte de construcció d’una escala que comunicarà el moll comercial del port interior amb l’aparcament situat en la part superior per facilitar-hi l’accés. La construcció de l’escala servirà també per albergar locals de serveis avui dispersos (davall l’escala) i banys públics. La previsió és que el cost de les obres sigui d’aproximadament 100.000.00 €.

Port exterior de Son Blanc

El conseller també ha aprofitat la visita al port interior per recordar que, una vegada conclosa la temporada alta —en què ja ha estat operatiu el nou espai d’accés del passatge— també s’han reprès els projectes del port exterior.

Així, s’ha iniciat ja la construcció de la rampa passarel·la d’accés al moll oest. D’una banda, se n’està fent la cimentació; i, de l’altra, s’estan finalitzant els treballs de construcció al taller de la rampa – passarel·la que facilitarà l’embarcament i desembarcament dels passatgers en el mateix moll oest.

Està previst que la seva posada en servei sigui el proper mes de novembre. La inversió en aquesta infraestructura és de 718.500 euros.

Igualment, s’ha previst iniciar l’adequació del moll sud (196.000 euros).

Aquestes obres, ja adjudicades i a punt de començar, consisteixen en l’habilitació del moll sud per possibilitar l’amarrament de vaixells de fins a 65 metres d’eslora.

El conseller ha recordat la important inversió que la Conselleria ha fet en els ports de Ciutadella, tant amb les actuacions d’emergència necessàries com en els projectes de millora ja executats, en marxa o prevists.

La inversió supera els 11 milions d’euros i resta únicament pendent el projecte de reforma de l’estació marítima de Son Blanc (3,8 milions d’euros).

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *