El Grup de Radioaficionats de Menorca aconsegueix 14.560 contactes per donar suport a la Candidatura de Menorca Talaiòtica

Fa poc més d’un any el Grup de Radioaficionats de Menorca, amb el suport del Consell Insular de Menorca, va iniciar una campanya per promocionar i difondre la Menorca Talaiòtica a través de l’establiment de contactes de ràdio des de trenta-dos jaciments talaiòtics de Menorca.

Al llarg d’aquests mesos, els dissabtes i diumenges matí han instal·lat un equip de ràdio i una antena portable a cada un dels poblats, per establir connexions amb radioaficionats de tot el món amb la seva base de Menorca, a través de diferents mètodes, telefonia, telegrafia o connexió digital.

En total s’han aconseguit realitzar 14.560 contactes bilaterals amb estacions de totes les províncies espanyoles, de 18 països europeus, 6 països africans, 3 països d’Àsia i 6 països del continent americà, amb una mitja de 455 contactes per activitat.

Els radioaficionats que han seguit aquesta iniciativa i han completat els trenta-dos jaciments rebran un diploma acreditatiu. En agraïment al suport del Consell Insular de Menorca, el Grup de Radioaficionats ha decidit atorgar-li el diploma honorífic amb el número 000, que ha recollit el conseller de cultura en un acte a la seu del Consell.

El conseller Miquel Àngel Maria ha agraït aquesta iniciativa que acosta la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial arreu del món a través d’una afició que, només a Espanya, practiquen més de 30.000 persones.

Juan Alberto Cardona, President del Grup de Radioaficionats de Menorca ha manifestat la seva satisfacció amb els resultats de l’activitat i ha confirmat que el diploma Menorca Talaiòtica continuarà actiu fins que es resolgui de forma positiva la candidatura de la Menorca Talaiòtica per la Unesco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *