Premis per a les truites de patata més gustoses, més originals i més ben elaborades El concurs es celebra avui dissabte, 6 d'octubre, a Cala en Blanes

Per tercer any consecutiu, i a benefici de l’Associació de Pares amb Nins amb Càncer de Balears (Aspanob), l’Associació de Veïns de Cala en Blanes de Ciutadella ha organitzat a la porxada de l’església de Cala en Blanes (situada al carrer de sa Torre de s’Aigua) el seu exitós Concurs de truites de patata. Enguany, el Concurs es farà aquest dissabte 6 d’octubre, entre les 19 i les 23 hores, amb la participació de totes les persones que prèviament s’hi hagin inscrit (hi havia de temps fins al dimecres 3 d’octubre per apuntar-se) i amb diverses activitats al voltant de l’esdeveniment.

La base de la truita ha d’elaborar-se amb ous i patates i hi pot haver un màxim de sis ingredients. La quantitat d’ous que es poden emprar és de 8 unitats com a mínim i de 12 com a màxim, amb la resta d’ingredients opcionals a utilitzar segons cada participant cregui convenient. Els inscrits han de presentar les truites a la porxada de l’església de Cala en Blanes entre les 18.30 i les 19 h d’aquest dissabte 6 d’octubre, amb les recomanacions sanitàries de què la truita no s’ha de deixar crua, de fer-la el mateix dia del concurs (màxim dues hores abans), i de conservar-la en fred fins al darrer moment.

Serà a les 19 h quan s’hi farà la deliberació del jurat, entre els quals membres hi seran el xef de Royal Son Bou Tomás Cano, el cap de cuina de Gardenhotels Jorge Teruel, el membre de Fra Roger Antoni Juaneda i la batlessa de Ciutadella Joana Gomila. Tots ells hauran de valorar el seu sabor, l’originalitat i l’elaboració, amb la intenció d’atorgar tres premis per a cada una de les tres categories: per a la truita amb la millor presentació i originalitat, la truita més gustosa i la truita amb la millor elaboració.

Els premis anunciats per l’organització a través de les xarxes socials són d’un viatge i hotel a Mallorca per 4 dies (1r), d’un lot de productes de 4 Sentidos Gastronómicos (2n) i de dues sessions Spa Talayots i una manicura Estètica Karen (3r) per a la categoria de truita més ben elaborada; d’un sopar per a dues persones al restaurant Bianco (1r), d’un lot de 4 Sentidos Gastronómicos (2n) i de dues sessions Spa Talayot i una manicura Estètica Karen (3r) per a la modalitat de truita més saborosa; i d’un cap de setmana a un hotel Zafiro Menorca (1r), d’un lot de formatges S’Arangí (2n) i de 5 entrades per Aquacenter més un 15% de descompte a Riudavets Muntatges (3r) per a la categoria de truita més original.

Una volta acabada la deliberació del jurat, les truites es posaran a la venda com a pinxos, a la vegada que hi haurà servei de bar i tómbola a benefici d’Aspanob. Durant la vetllada hi actuarà el grup musical No hi som tots i també s’oferirà una demostració de balls en línia per part del grup de l’Esplai de Ciutadella.

L’Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears va néixer l’any 1987, de la unió d’un grup de pares i mares que volien millorar la qualitat de vida de les famílies amb fillets entre 0 i 18 anys malalts de càncer. Segons que expliquen des de l’Associació de Veïns de Cala en Blanes a través del seu blog, l’objectiu d’organitzar aquests Concurs de truites de patata en solidaritat amb Aspanob és posar un petit gra d’arena a què puguin continuar fent la feina altruista que fan, estant al costat i donant suport a les famílies amb fillets que pateixen aquesta malaltia des del primer moment en què hi ha un nou cas de càncer infantil.

Aquest suport es fa efectiu proporcionant allotjament gratuït a la família (compten amb 3 pisos a Palma i 1 a Barcelona), ajudant econòmicament a les famílies sense recursos, a través del servei de psicòlegs clínics i a la tornada a casa o, també, i entre d’altres, mitjançant el servei de musicoteràpia dins l’hospital de referència, que és Son Espases. Amb el Concurs, la qual recaptació anirà íntegrament destinada a Aspanob, entre les intencions dels organitzadors també hi ha la de conscienciar de la situació de les famílies de fillets amb càncer, de les dificultats de viure el diagnòstic dins els 10 anys de protocols establerts com a període de trànsit per a la superació de la malaltia, i la conscienciació de la manca de donacions de sang i teixits, necessaris també per a la superació de la malaltia.

Text: El Iris           Fotos: AAVV Cala en Blanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.