Sugrañés acusa al tripartit de no viure la realitat de l’illa "El Pla d'Acció de la Reserva de la Biosfera s’oblida dels menorquins"

Els populars menorquins denuncien que el document de 200 pàgines i que ha costat més de 60.000 euros no inclou ni una mesura per al foment de l’economia i en canvi proposa mesures per a desincentivar l’agricultura i la ramaderia intensiva; diu quin ha de ser el combustible que han d’emprar els vaixells i en canvi sí que fomenta l’ús del català.

El pla d’acció de la Reserva de la Biosfera elaborat pel tripartit del Consell Insular de Menorca (PSOE, Més i Podem) no contempla ni una sola mesura encaminada a garantir el desenvolupament sostenible dels menorquins.

“Estem a favor de la Reserva de la Biosfera, estem a favor que Menorca tingui un pla d’acció, estem a favor de les mesures encaminades a fomentar les energies renovables, la reutilització de l’aigua i la gestió intel·ligent dels residus, però no estem a favor d’un pla que no conté ni una mesura per garantir el desenvolupament econòmic dels menorquins, que suposa un increment de la despesa anual en 5 milions d’euros, que és intervencionista, arribant a proposar el combustible dels vaixells de línia, que proposa que l’administració empenyi a la societat civil a crear un associació en defensa de la llengua, entre d’altres coses “.

Segons la presidenta del Partit Popular de Menorca, Misericòrdia Sugrañés, el pla d’acció de la Reserva de la Biosfera “és un pla que es centra en el medi ambient i s’oblida de l’altre part, que som els menorquins que habitem en ella”, el que al seu entendre contravé els principis essencials de la declaració de la Reserva de la Biosfera.

Així mateix, tampoc veu el Partit Popular prudent introduir mesures per desincentivar l’agricultura i la ramaderia, que és el que va permetre precisament que Menorca fos declarada Reserva de la Biosfera fa 25 anys, així com les limitacions imposades als agroturismes, les estades en cases rurals i al Camí de Cavalls.

La presidenta dels populars menorquins, ha insistit en roda de premsa que un pla d’aquest tipus merèix ser consensuat entre totes les formacions i amb els agents socials i ha convidat el govern tripartit a deixar-ho sobre la taula i analitzar punt per punt l’abast del mateix. “Podem posar-nos d’acord en moltes coses sobre energia, aigua i residus, però és més difícil posar-se d’acord en qüestions sobre ordenació del territori, ordenació turística i en mesures restrictives sense sentit”, ha assegurat.

En cas que el tripartit segueixi endavant i ho aprovi serà un programa electoral car (61.000 euros) i pagat amb fons públics, ja que no té garantida la seva aplicació després de les eleccions de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.