Actes 8 Març

El Govern crea un grup d’intervenció social urgent per avaluar els danys a tots els habitatges afectats per les inundacions El Consell de Govern també ha aprovat demanar la declaració de zona catastròfica i ha decretat tres dies de dol oficial a la comunitat autònoma

El Consell de Govern va celebrar ahir capvespre una sessió extraordinària amb motiu de les inundacions que varen tenir lloc dimarts a la comarca del Llevant de Mallorca.

Durant la sessió s’ha aprovat la creació d’un grup d’intervenció social urgent, format per la Conselleria de Serveis Socials, el Consell Insular de Mallorca i els ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar, de Son Servera i d’Artà, que començarà a desplegar, a partir del proper divendres dia 12, un equip de deu treballadors socials que duran a terme la tasca d’avaluació dels danys en els habitatges afectats per les inundacions. Aquest equip es desplaçarà casa per casa per avaluar els danys in situ i tramitar prestacions econòmiques d’urgència social amb la finalitat de cobrir despeses immediates de les famílies afectades. Per això, l’acord també habilita el Govern per dotar dels fons necessaris per atendre aquestes prestacions. La coordinació d’aquest equip s’iniciarà demà, quan es durà a terme una reunió per repartir les zones afectades en què s’ha d’actuar.

Aquest acord també inclou instar la Comissió de Secretaris Generals perquè coordini el disseny de totes les mesures extraordinàries que s’impulsaran, tant per a particulars com per a empreses, agricultors o recursos públics afectats.

Així mateix, s’ha acordat sol·licitar al Consell de Ministres que declari el territori de la comarca de Llevant zona afectada greument per una emergència de protecció civil i que aquesta declaració inclogui totes les ajudes i mesures que preveu la Llei del Sistema Nacional de Protecció Civil. Aquesta declaració es preveu que s’aprovi durant el Consell de Ministres de la setmana que ve i inclou mesures com ajuts econòmics a particulars en el seu habitatge habitual, compensacions per a corporacions locals o establiments industrials, subvencions per a la xarxa viària, obertura de línies de préstec preferencials, entre d’altres, a més d’altres mesures fiscals, laborals i sobre la seguretat social.

D’altra banda, s’ha aprovat un acord amb la finalitat d’agilitzar l’actuació de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques per tramitar tot allò referent a les inversions que s’hagin de dur a terme per afrontar els efectes de les torrentades que varen afectar la comarca de Llevant, a més dels acords per exceptuar de la suspensió de retribucions per raó de realització d’hores extraordinàries el personal funcionari i laboral de l’Administració pública que hagi de dur a terme actuacions relacionades amb aquesta emergència.

Així mateix, la presidenta del Govern ha recordat que, d’acord amb el que estableix el Reial decret 307/2005, que regula subvencions per a determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de naturalesa catastròfica, a partir del pròxim dilluns ja es podran sol·licitar ajuts a través dels ajuntaments per afrontar danys personals i materials patits als habitatges o a establiments mercantils, industrials i de serveis.

El Consell de Govern també ha decretat tres dies de dol oficial a la nostra comunitat autònoma, un dol que oficialment comença aquesta mitjanit i que durarà fins a les dotze del vespre del proper 13 d’octubre.

Durant la seva compareixença en roda de premsa, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha agraït a totes les persones que s’han mobilitzat per oferir ajuda als afectats i els ha felicitat per la seva solidaritat i generositat. Així mateix, ha expressat, en nom del Govern, el condol per a totes les famílies i els amics de les persones que han mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.