“Ha estat Google”

Aquest estiu, i també aquesta tardor o primavera d’estiu, molts de vostès hauran pogut trobar-se més d’un cotxe de lloguer o de gent de fora circulant o perdut pels carrers del nucli antic de Ciutadella, especialment en aquells on sols hi poden circular –amb restriccions, cal dir-ho- els residents del nucli antic, i fins i tot en alguns carrers on no hi circula cap cotxe des de fa anys per mor de les maniobres o que hi ha cantonades on no es pot girar.

Idò sí, ha estat gairebé el pa de cada dia, i el denominador comú d’aquests ha estat “ha estat Google qui m’ha portat fins aquí”.

La comoditat de voler arribar fins a la mateixa porta dels hotels o cases llogades; la manca o no de senyalització o fer cas omís als senyals que indiquen prohibició d’entrar excepte a residents i autoritzats, ha fet que més d’un o una hagi deixat un bon record al vehicle, en forma de retxa o de cop, a carrers com el de Sant Jeroni, Sant Francesc, Ramon Llull, etc.

La tecnologia, diuen, que ens fa la vida més fàcil, més còmode, però per aquests “descobridors de carrers” ha estat tot el contrari.

Fets com aquest evidencien la necessitat de instal·lar d’una vegada per totes sistemes de pilons mòbil com els de l’accés des del Born a Baixamar per la costa Marina. Pilons amb sistema de lector de matrícules que saben diferenciar si es tracta d’un resident autoritzat o un vehicle comercial amb horaris restringits, i si algú entra a la zona per altres indrets, tenir càmeres de vigilància, com tenen altres ciutats, que al cap de poques setmanes t’envien a casa “la dolorosa” per haver comés una infracció.

Els que habitem al nucli antic, som els que ens hem d’adaptar a horaris, intentam anar per carrers no plens de gent, i acomplim la velocitat limitada. Es nota molt quan hi circula un no resident, i fa mal veure i patir que altres es salten a la torera aquelles normes que a tu et fan sentir més d’una vegada ciutadà de segona.

Si volem que el nucli antic no es converteix en una zona sols comercial, i els pocs residents de la part central no deixin les seves cases, comença a ser hora que des de l’Ajuntament pensin més en clau de resident i no en les demandes comercials, que hi han de ser, però cercant sempre un equilibri favorable a les dues parts, cosa que fins ara no passa.

Si seguim així, desgraciadament, el nucli antic serà una zona d’estiu, de comerç i sense vida de residents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *