INUNDACIONS MALLORCA: Reunió del grup d’intervenció social d’urgència per informar de les ajudes econòmiques habilitades pel Govern a les famílies afectades

Avui migdia s’ha reunit el grup d’intervenció social urgent, integrat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, Institut Mallorquí de Serveis Socials i els serveis socials dels ajuntaments de Sant Llorenç, Artà, Capdepera i Son Servera, per coordinar les ajudes econòmiques d’emergència social a les famílies afectades.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha informat que l’actuació més urgent és que les famílies puguin  restablir la seva situació el més aviat possible i tenguin les necessitats immediates cobertes a ca seva. Per això ja s’ha habilitat, a través de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, un equip format per una trentena de treballadors socials preparats per intervenir casa per casa i ajudar-los a tramitar les ajudes econòmiques d’emergència que el Govern ha habilitat amb caràcter extraordinari per fer front a aquestes necessitats. Aquest caràcter extraordinari i d’urgència ha fet que el Govern tramiti aquesta nova prestació de caràcter excepcional, de manera àgil i senzilla, per tal que arribi el més aviat possible a les famílies afectades.

Els treballadors socials valoraran, juntament amb les persones afectades, els danys que s’hagin produït a ca seva i quin material s’ha de reposar per garantir unes condicions bàsiques per poder romandre a l’habitatge. Això inclou electrodomèstics (gelera, rentadora, cuina, forn, encalentidor d’aigua, calefacció), estris i roba de llar, mobiliari (taules i cadires, llit, sofà, matalàs, armari), finestres i portes d’accés a l’habitatge, pintura…

Les persones afectades ompliran, amb l’ajuda dels treballadors socials, un formulari per valorar aquestes necessitats i sol.licitar les ajudes econòmiques.

Hi ha altres indemnitzacions ordinàries que contempla l’Estat per a zones considerades catastròfiques, així com, si és el cas, les previstes per companyies asseguradores. Aquesta prestació articulada per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació és de caràcter excepcional.

Per altra banda, si es detecten casos d’especial vulnerabilitat social, es derivaran els casos al col.legi professional de Treballadors Socials, amb qui el Govern té un conveni de col.laboració, per oferir-los atenció psicosocial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *