Adoctrinar D'aquí i d'allà, per Pilio Piris

Llegeixo que la plataforma Vox i el partit polític Ciudadanos ha presentat denúncia al jutjat contra quatre instituts de Mallorca, el motiu sembla que és que en aquest instituts s’adoctrina als alumnes.

Adoctrinar: Fer entrar (algú) en certes doctrines, en certes opinions.

Doctrina: Conjunt d’ensenyaments, teories, veritats i opinions defensats per una persona o per un grup (religiós, filosòfic o polític).

Cal suposar que un i altre grup dels que han posat la denúncia, postulen les seves teories, les opinions i les seves veritats i si ho fan serà per adoctrinar a la gent perquè els segueixin i els votin, no se m’acut cap altre motiu. No sé que ningú hagi portat a tribunals a un o altre per aquest motiu.

Les escoles i els instituts són temples on l’ensenyament és el motiu de la seva existència i els professors els que proposen els temes, els debats, etc.

Suposem que un professor està explicant la teoria de l’univers, el Big Bang, i entre els seus alumnes ni ha un on a casa seva són creacionistes, els que defensen que l’univers el va crear déu, i ho té après d’aquesta manera i ho creu. El nen conta als pares el que ha passat, els pares d’aquest alumne poden portar a l’escola i al mestre a tribunals per aquest fet?, perquè creuen que estan adoctrinant al seu fill amb idees contràries a les seves, potser sí, ara el jutge és el que admet o no la denúncia i dissortadament els jutges (alguns), no jutgen amb les lleis a la ma, sinó que ho fan segons les seves creences polítiques o religioses.

Pel que sembla el motiu de la denúncia és que en aquest instituts es va debatre en l’aniversari del 1 d’octubre de l’any passat a Catalunya el que va passar aquell dia.

Deixant a banda els temes socials que fan trontollar tant el govern central com els autonòmics, l’anomenat procés català és ara mateix el tema que pot acabar amb els dos governs, el de Madrid i el català, motiu més que suficient per engegar un debat en qualsevol institut, la llibertat de pensament i l’exposició de les idees hauria de ser una prioritat dins una democràcia més o manco arrelada.

A ningú se li escapa que Vox, Ciudadanos i amb l’arribada de Casado, el PP, han entrat en la deriva de la unió sacrosanta de la pàtria, d’una Espanya que mai ha estat una pàtria única, ni per cultura, ni per llengua.

Ciutadans, ara Ciudadanos, és un partit nascut a Catalunya amb la intenció d’assetjar escoles i instituts envers a la llengua pròpia de Catalunya per fer-la desaparèixer, pensant que desapareguda la llengua les futures generacions perdrien la seva identitat i el seu catalanisme i abraçarien l’espanyolisme que és la doctrina que predica el partit.

Per aconseguir-ho ha fet ús de tota mena s’estratègies, no ha dubtat en mentir, acusar instituts i mestres, judicialitzar a dret i tort, interferir en la cultura catalana, desestabilitzar mestres i més d’una vegada amb l’ajut de la justícia que ha acceptat que a les escoles s’adoctrina.

Es clar, no se n’ha sortit i ha fet el salt al parlament de Madrid, fet que li ha permès seguir lluitant en contra de Catalunya, i per superar el fiasco de no haver aconseguit espanyolitzar els catalans imposant el castellà, ara ho intenta demanant cada dia un 155 qualsevol.

No sé si a Menorca, Vox o Ciudadanos o el PP, estan en una postura tan destructiva en contra d’escoles i instituts on s’imparteixen doctrines, les del saber, que al cap de tot, si un vol, qualsevol proposta de debat la pot denunciar com adoctrinament.

 

Pilio 

 

 

 

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *