Les Illes Balears presenten a Flandes el Camí de Cavalls com a iniciativa de diversificació turística L’AETIB ha assistit a un nou intercanvi regional de BRANDTour, en què participen agències de turisme de sis regions europees

L’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha participat en el quart intercanvi regional del projecte europeu BRANDTour que ha tingut lloc a Oudenaarde (Flandes, Bèlgica) aquest mes d’octubre. En aquesta ocasió, l’intercanvi de regions ha tractat la diversificació de productes i serveis turístics per tal d’oferir paquets més personalitzats. Per això, les Balears han presentat el Camí de Cavalls a Menorca com a cas de bones pràctiques.

L’històric Camí de Cavalls ha esdevengut una ruta senderista i per a bicicleta de muntanya, dues activitats considerades clau per a la desestacionalització turística a Menorca. L’obertura al públic d’aquest camí ha suposat també l’organització d’esdeveniments esportius, que alhora donen a conèixer la gastronomia i el ric patrimoni cultural de Menorca.

En aquest sentit, el Camí de Cavalls és un cas de bones pràctiques, ja que ha fomentat activitats turístiques fora dels mesos d’estiu i que són compatibles amb la protecció de l’entorn, llocs de feina entre la comunitat local i creixement econòmic. A banda de ser una atracció turística per als visitants en els mesos de temporada baixa, el manteniment del Camí de Cavalls és també una aposta per la preservació del patrimoni històric balear.

En el projecte BRANDTour hi participen les agències de turisme de les regions de la Toscana, Creta, Letònia, Flandes Oriental i Limburg Sud (Holanda), així com l’AETIB. La iniciativa existeix des del gener de 2017 i es desenvoluparà fins al desembre del 2021. És finançat pel programa de cooperació interregional Interreg Europe amb un pressupost total d’1,3 milions d’euros. El seu objectiu és desenvolupar productes turístics més competitius, amb major valor afegit i experiències temàtiques lligades a l’excel·lència local i a una oferta més personalitzada i més identitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *