Segons els populars, els partits del Pacte s’oposen a la moció del PP per ajudar i donar suport al petit comerç Des del Grup Popular es proposaven línies d'ajuts per al comerç tradicional i també la seva adaptació a la venda on-line

El GPP ha presentat una moció amb vuit mesures relatives al sector del comerç que han estat rebutjades pels partits del Pacte. Tan sols s’ha aprovat una d’elles, per unanimitat, per a la creació, per part del Govern, d’un observatori de comerç, com així ho reclama el sector, en un termini màxim de 5 mesos.

El que més ha cridat l’atenció, ha estat el vot en contra dels partits del Pacte (PSIB-PSOE, MÉS i Podem) i l’abstenció de MÉS per Menorca, en la proposta del Grup Popular de coordinar, amb la resta d’administracions implicades, les mesures necessàries per actuar de manera efectiva contra la venda ambulant il·legal, així com per donar suport als municipis afectats per la venda ambulant il·legal, amb l’objectiu d’impulsar protocols per donar una sortida social i laboral a les persones que es veuen obligades , per necessitat, a desenvolupar la venda ambulant, sense cap tipus de llicència.

La resta de propostes del PP a la cambra, com treure línies d’ajuts específics per al petit comerç abans de finalitzar el present exercici, amb la corresponent dotació pressupostària, per facilitar el “relleu generacional” i evitar el tancament de “comerços emblemàtics”, també han estat rebutjades pels partits que sustenten el Govern d’Armengol.

Els populars també pretenien que els Pressupostos de la CAIB per a 2019 recollissin una partida per posar a l’abast del petit comerç línies d’ajuts per innovació, amb especial atenció a la venda on-line, però totes aquestes propostes s’han trobat amb l’oposició frontal del Govern.

INTERPEL·LACIÓ SOBRE INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

La diputada i portaveu d’Educació del GPP, Núria Riera, ha interpel·lat al conseller Martí March en matèria d’infraestructures educatives durant el transcurs del ple. “Van prometre que la situació dels centres era una, però ha passat gairebé tota la legislatura i tenim més barracons que mai, moltes barreres arquitectòniques i tampoc s’ha eliminat l’amiant que deien que era tan perillós”, ha criticat Riera, que creu que “hi ha evidències que el Pla d’infraestructures no s’està complint”.

La diputada popular ha recordat que l’IBISEC compta actualment amb un romanent de 20   milions d’euros, sobrants del curs anterior. “Tornarà a sobrar pressupost mentre no s’estan duent a terme actuacions importants”, ha dit. Aquestes actuacions són, entre altres: un nou centre a la zona Palma B per eliminar barracons, el nou centre de Caimari, un centre a Campos, “un fiasco de l’època Carbonero”; un nou col·legi a Alcúdia, Can Picafort, CEIP Ponent a Inca o l’ampliació del centre de Montuïri, on “només s’han fet dues aules dins d’una casa conserge”. Per tot això, Riera considera que estem davant “la legislatura dels barracons i una legislatura perduda per millorar els centres educatius”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.