El musical ‘Bella, una al·lota valenta’ torna a l’escenari de Sant Miquel

Just fa no tant de cinc mesos, entre finals de maig i principis de juny amb un total de quatre funcions, que el grup de teatre del Centre Catequístic de Sant Miquel estrenava a la seva sala d’actes el musical per a tota la família ‘Bella, una al·lota valenta’, una readaptació del clàssic conte de ‘La Bella i la Bestià’ en que hi participà un equip d’entre 70 i 80 persones, quasi 50 damunt de l’escenari.

L’èxit de públic va ser tan gran que encara no havia començat la primera funció i ja tenien gairebé ple per a la tota la resta, amb gent que va quedar sense poder-la veure i amb la impossibilitat, llavors, d’afegir més representacions a les inicialment programades. Així i tot, va ser tot just acabar la darrera funció d’aquella sèrie que ja van decidir noves dates per tornar a pujar a l’escenari, vista la demanda que en aquell moment hi havia. I les noves dates ja s’atraquen, perquè la reposició de ‘Bella, una al·lota valenta’ torna a Sant Miquel la setmana que ve i la propera amb sis noves funcions.

Les sis noves representacions, sempre al teatre de Sant Miquel, es preveuen per als divendres 19 i 26 d’octubre a les 21 hores, per als dissabtes 20 i 27 d’octubre a les 20 hores, i per als diumenges 21 i 28 d’octubre a les 19 hores. La venda anticipada d’entrades, que valdran 10 € per als adults i 6 € per als fillets fins a 12 anys, es farà a la taquilla de la Sala d’Actes (c/ de ses Andrones, 23), els dies dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18 d’octubre de 19.30 a 21 h.

Aquesta ‘Bella, una al·lota valenta’ arribava el maig passat a Sant Miquel després que fes un parell o tres d’anys que el grup de teatre del Centre (tret dels ‘Pastorets’ per Nadal) no representava una obra de teatre especificament infantil, amb un muntatge, a més, no tan sols basat en un conte infantil sinó també donant-li el caire de musical, cosa que també feia molts anys que no duien a l’escena des del grup de teatre del Centre Catequístic de Sant Miquel.

La idea inicial de fer un muntatge a partir de ‘La Bella i la Bèstia’, i segons que van explicar a l’Iris allà cap al mes de maig amb motiu de la seva estrena des de Sant Miquel, va sorgir de Judit Marquès Benejam, essent a partir de què aquella primera idea anà agafant forma quan, pensant en les possibilitats i recursos del propi grup, va començar a fer-se la readaptació d’una versió ja existent del clàssic ‘La Bella i la Bèstia’ per part de M. Àngels Fullana i Rafael Carlos Barceló. A la vegada, que també Noemí Anglada Plovins, Marisol Plovins i Júlia Torres triaven i adaptaven al menorquí els temes musicals, un total de nou, que a les funcions es poden escoltar en directe, i també arribava la tria de l’elenc artístic i els mesos i mesos d’assajos a bon ritme per dur a bon port el musical.

La direcció escènica i de la producció de ‘Bella, una al·lota valenta’ va al càrrec de Judit Marquès, mentre que la feina de la direcció musical és de Noemí Anglada. Entre els quasi 50 intèrprets que participen en aquest muntatge musical damunt de l’escenari, n’hi ha 20 que són fillets i filletes i la resta adults, havent-n’hi quasi una desena que fan de poble i una vintena que interpreten algun dels personatges que tenen nom, quasi tots actors-cantants que un moment o altre canten alguna de les conegudes cançons en escena.

La història argumental de ‘Bella, una al·lota valenta’ és bàsicament la coneguda, encara que en el text readaptat per al grup de Sant Miquel hi ha algunes petites diferències, com ara que els animals que hi surten s’han substituït en l’escena per personatges reals. Un Príncep que té uns aires molt prepotents, per la condemna d’una bruixa, és convertit en una bèstia fins que no aprengui a estimar, tot açò combinat dins una història màgica sobre la força de l’amor que protagonitza una al·lota avançada al seu temps, una al·lota valenta que, per altra banda, somia desperta i que no té por de ser diferent, que deixa de banda els prejudicis i que és capaç de mirar al fons del cor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.