Jornades Europees del Patrimoni Històric L'art de la pedra en serà en protagonista

Els dies 20 i 21 d’octubre el Departament de Cultura i Educació, a través del Servei de Patrimoni Històric, ha organitzat una sèrie d’activitats relacionades amb els vestigis de la tècnica constructiva a Menorca que té com a protagonista la pedra, amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni Històric de 2018.

El Consell d’Europa, en col·laboració amb la Unió Europea, organitza cada any, des de 1999, durant els mesos de tardor, unes jornades de sensibilització del patrimoni cultural europeu concebudes com de portes obertes a béns del patrimoni cultural, amb una temàtica concreta i igual per a tots els que s’hi vulguin apuntar. Aquesta temàtica, que varia cada any, és l’art de compartir, per tal d’aprofundir en el caràcter transnacional del patrimoni i fomentar la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural d’Europa.

El Departament de Cultura i Educació, a través del Servei de Patrimoni Històric, s’ha volgut sumar un any més a aquesta celebració amb el lema “Compartir l’art de la pedra”.

Els actes consistiran en visites guiades a diferents béns del patrimoni històric de Menorca relacionats amb la tècnica de treball de la pedra a Menorca. El guiatge serà a càrrec de les persones o col·lectius que gestionen aquests espais.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

 – Dissabte 20/10/2018

– 10 h: Visita guiada a la barraca del camí de sa Forana de Sant Climent, coneguda com de s’Espanto. Acompanyats per Biel Pons. Punt de trobada: aparcament al costat del Casino de Sant Climent.

– 12 h: Visita guiada a les pedreres de sa Raval Vella des Castell. Acompanyats per l’Associació d’Amics de la Mar Port-Maó, que explicaran el projecte Thalassa, patrimoni marítim de Menorca. Punt de trobada: aparcament al costat del camp de futbol des Castell.

– Diumenge 21/10/2018

– 10 h. Visita a la barraca des Pinaret de Ciutadella, que s’ha de restaurar amb motiu del Congrés Internacional de pedra seca. Acompanyats per membres de la Societat Històrico-Arqueològica Martí Bella. Lloc de trobada: aparcament des Pinaret.

– 12 h. Visita guiada a les pedreres de s’Hostal de Ciutadella. Acompanyats per membres de l’Associació Líthica. Lloc de trobada: pedreres de s’Hostal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.