El Govern donarà 540.000 € en ajudes per a programes de sanitat ramadera el 2019

El Consell de Govern ha autoritzat una despesa de 540.000 euros en ajudes per compensar el cost de les actuacions de prevenció, control, lluita i erradicació de malalties dels animals incloses en els programes o actuacions sanitaris de l’any 2019 que duen a terme les agrupacions de defensa sanitària (ADS). Les ajudes, que s’han incrementat en 140.000 euros respecte al 2018, seran atorgades a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears en dues anualitats de 270.000 euros cadascuna, una el 2019 i l’altra el 2020.

Les ADS són entitats associatives integrades per ramaders d’una mateixa espècie, la finalitat de les quals és aconseguir, mitjançant la posada en pràctica d’un programa sanitari comú, la millora sanitària i productiva de les explotacions ramaderes.

Algunes de les actuacions subvencionables són controls sanitaris, proves diagnòstiques, anàlisis de laboratori o altres mesures de detecció de malalties dels animals, incloses les de l’actuació professional dels veterinaris de les ADS. També se subvenciona la compra i l’administració de vacunes, medicaments veterinaris, biocides o altres productes zoosanitaris.

Per a casos com aquest, en què es tracta d’expedients de despesa de quantia superior a 500.000 euros, la legislació disposa que és necessari sol·licitar  l’autorització prèvia al Consell de Govern per a la seva aprovació.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca