Actes 8 Març

La Unitat Docent de MFYC de Menorca, present a la Conferència Mundial de Metges de Família Es celebra a Seül, a Corea del Sud

El cap d’estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de l’Àrea de Salut de Menorca, el doctor José Antonio Vidal Ruiz, i cinc metges residents participen en la XXII Conferència Mundial de Metges de Família (WONCA) que es celebra, del 17 al 21 d’octubre, a Seül (Corea del Sud). El tema de la trobada d’aquest any és “Atenció primària en el futur: excel·lència professional” i abasta diverses disciplines de la medicina familiar des del present fins al futur.
Els residents de Menorca que hi participen són:
• Julia María López Resusta, qui ha presentat la comunicació oral “Curious Findings
at CT Imaging. A Case Report”
• María Barona Valladolid, autora del pòster “A rare case of multiple myeloma”
• Arnau Rosselló Galmés, presentant el pòster “Minor surgery on a minor island”
• Jennifer Cantarero Durón, amb el pòster “Thyroid cancer and mood disorders”
• José Franco Lorente, amb el pòster “Is salbutamol safe in patients with WPW?”
Fundada l’any 1972, la WONCA agrupa els interessos dels metges de família de 118 organitzacions de 131 països. En aquesta edició de la conferència mundial –que es celebra cada dos anys– hi participen 5.000 professionals amb un programa que inclou més de cent workshops i 1.700 presentacions científiques.
Al Congrés, els membres de la Unitat Docent de Menorca han coincidit amb els president i la vicepresidenta de la Societat Espanyola de Medicina Familiar y Comunitària (SEMFYC), Salvador Tranche i María Fernández; a la vegada que han pogut felicitar i compartir impressions amb Verónica Casado, que ha estat elegida la millor doctora del món en el marc d’aquesta trobada a Corea del Sud. Metgessa de família a Valladolid, Casado és la primera professional espanyola que aconsegueix el Wonca Five Star que es concedeix cada dos anys i reconeix a un únic metge de família pel seu treball com a proveïdor d’assistència amb una visió integral, però també per la seva capacitat de prendre decisions, de treballar en equip o d’atendre a la comunitat en el seu conjunt.
Segons el cap d’estudis de la Unitat Docent de Menorca, la presència al WONCA representa una gran oportunitat per compartir informació valuosa amb programes científics estimulants. Recorda que la medicina familiar s’ocupa, no només de tractar la malaltia, sinó que té una visió més integral del pacient i es tenen en compte els aspectes psicològics i socials de la persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.