Freyé Rosat 2017, elaborat amb Syrah i Sumoll Dels cellers Domènech i Vidal de la DO Penedès

Seguim amb els vins catalans aquest mes d’octubre i ho feim amb un rosat molt interessant i deliciosament sublim. Es tracta del Freyé 2017 elaborat amb un 85% Syrah i un 15% de Sumoll pels cellers Domenech Vidal de Vilobí del Penedés, elaborats a la Masia Freyé.

Estam davant un vi expressiu, delicat i ple d’alegria, molt aromàtic i que de segur ens encantarà des del primer glop que pertany al prestigiós grup Summaroca.

Nota de cata

  • Aspecte: Color vermell maduixa pàl·lid. Net i brillant.
  • Nas: Aromes de fruites amb pinyol com l’albercoc, melicotó, cirera… fruita confitada i pètals de rosa. Així com va evolucionant trobam notes de fruites tropicals com mango i espècies com el pebre rosa. Molt aromàtic
  • Boca: Golós, llaminer, carnós i potent. La maduresa característica d’aquest rosat el fa únic

MARIDATGE

Éstam davant un gran vi rosat per acompanyar arrossos de peix o de marisc. També arrossos de mar i muntanya com un de pollastre i conill amb gambes i escamarlans.

Ideal per  plats de nova cuina menorquina com unes gambes vermelles de Ciutadella fregides amb sobrassada de Menorca.

Marida a la perfecció amb peixos al forn com una morruda o una càntara i serà sublim amb peixos grans com déntols, anfossos i pagres.

Lliga bé amb les carns blanques com el pollastre amb gambes o el conill amb salsa d’ametlles, o plats de cuina antiga i senyorial com una faraona amb olives, com aquesta de la fotografia.

El podem fer servir també per ensalades com la de formatge de cabra o una ensalada d’endívia, magrana, panses, pinyons, bacó fregit en daus i formatge vell de Binigarba, que li donarà el toc especial.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Inés Mora Garcia, subscriptora del nostre setmanari de tota la vida. És una de les més antigues que tenim i que setmana a setmana el llegeix de dalt a baix. Ha recollit la capsa de vi la seva néta Itziar.

Si voleu saber més o comprar aquest rosat especial, el Freyé dels Cellers Domènech i Vidal, fundats al 1865, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.