150 anys de la primera pedra de la plaça de la Llibertat El dia 25 d'octubre de 1868 es va posar la primera pedra

Coneguda popularment com a plaça des Mercat, plaça des Peix o simplement per sa Plaça, encara ara punt neuràlgic i racó emblemàtic de la ciutat, la plaça de la Llibertat de Ciutadella complirà aquest proper 25 d’octubre exactament 150 anys, moment, en 1868, en què es posà la primera pedra per a la seva construcció. Dissenyada per Ramon Cavaller Gelabert, el nom de Llibertat a la plaça des Mercat va ser posat recordant l’aixecament revolucionari del setembre de 1868, conegut com ‘La Gloriosa’, i que de Cadis es va estendre per tot el territori espanyol, també a Menorca.

Una mostra única de l’arquitectura de ferro del XIX

La plaça de la Llibertat, tal i com es descriu a la pàgina web de l’Ajuntament de Ciutadella, va ser concebuda com a un conjunt i amb un clar intent d’aconseguir espais més amplis al centre de la ciutat, essent també la única mostra de l’arquitectura de ferro del segle XIX que s’ha conservat fins avui dia a Menorca.

És tinguda, en realitat, com a la única intervenció urbana de certa entitat realitzada en el nucli antic de Ciutadella, açò en els mateixos anys que… (:::)

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat,  a la nostra llengua i a la nostra cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *