6 dies de reflexió i debat sobre el futur de la Reserva de Biosfera Les jornades conclouran demà amb una excursió a Alforí de Dalt

L’IME-OBSAM, en col·laboració amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, organitza les Jornades sobre els 25 anys de Reserva de Biosfera de Menorca. Aquesta setmana s’està desenvolupant el cos principal dels continguts amb 5 blocs temàtics tractats als capvespres de 17 a 21h i dues sessions especials els matins de dijous i dissabte. 

L’assistència està sent d’entre 40-60 persones per sessió i al llarg de la setmana hauran passat més de 200 persones per les diferents seus. En aquesta ocasió s’han volgut repartir les xerrades per diferents punts del territori insular. El bloc d’Economia i Turisme es va tractar a la seu del Consell Insular de Menorca; el bloc de Vectors Ambientals i el de Territori i Biodiversitat des de la seu de l’IME a Maó; els blocs de Patrimoni cultural i Benestar Social des del Seminari de Ciutadella; la sessió dedicada als municipis des del Centre Convencions des Mercadal i la setmana acaba amb una sortida dissabte matí per Alforí de Dalt, al terme municipal de Ciutadella. Les jornades finalitzaran el dissabte 10 de novembre pel matí amb l’exposició de les conclusions a l’illa del Llatzeret.

S’ha de destacar l’alt nivell dels conferenciants, les ponències i les taules rodones desenvolupades durant tota la setmana. No han faltat els punts de consens i les qüestions recurrents, alhora que tampoc les postures enfrontades i discutides. La capacitat de reflexió i autocrítica assolides sobre el moment actual de Menorca i els seus reptes de futur com a Reserva de Biosfera han merescut les felicitacions de diverses persones que participaven per primera vegada en les jornades.

Les jornades conclouran demà amb una excursió a Alforí de Dalt. Uns 4 km per una finca pública poc coneguda, però amb unes vistes fantàstiques i on s’aniran fent aturades per tractar diversos temes amb diferents experts i protagonistes: la flora insular, el patrimoni etnològic, l’educació ambiental, la gestió forestal i el turisme actiu.

Més informació:

http://jornadesrb.ime.cat/

https://www.youtube.com/channel/UCdSUzfTN1B1dlxO0xQRRiaA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca