Jornada de portes obertes al Teatre des Born abans de començar les obres

L’Ajuntament de Ciutadella convidarà a la ciutadania a visitar el Teatre des Born i poder constatar l’estat en què es troba actualment. Serà en les properes setmanes, abans de començar les obres que es perllongaran uns 8 mesos. Una vegada les obres estiguin enllestides, es podrà tornar visitar el teatre per veure’n el resultat.

L’Ajuntament ja te adjudicades les obres i l’equipament per a reobrir el més prest possible el Teatre des Born. En els propers dies hi haurà una reunió entre l’equip de govern municipal, el contractista, M. Polo, i el director d’obres Domingo Enrich per definir el calendari d’execució. La previsió és que les obres durin 8 mesos durant els quals hi haurà una reunió setmanal a tres bandes (ajuntament, contractista i director d’obres) per tal de fer-ne un seguiment exhaustiu. El regidor delegat de Cultura, Josep Juaneda, es mostra optimista en el sentit de que dins el 2019 puguin arribar els 150.000 euros compromesos per l’anterior Govern estatal, que a l’hora de la veritat no hi eren i que ara, amb el nou Govern, s’han reclamat. Tanmateix el regidor vol agrair el suport econòmic del Consell de Menorca i del Govern de les illes, que sumat al que aporta el mateix Ajuntament permetrà enllestir d’una vegada per totes les deficiències actuals del teatre i equipar-lo degudament perquè pugui començar a funcionar amb regularitat.

Dins el mes de novembre, abans de l’inici de les obres, l’Ajuntament organitzarà una jornada de portes obertes amb visita guiada, perquè tots els ciutadans que ho desitgin puguin veure el teatre per dins tal i com està ara i tornar-hi quan finalitzin les obres per veure’n el resultat.

Paral·lelament a l’execució de les obres, l’Ajuntament engegarà un procés d’estudi i consulta per decidir quin serà el sistema de gestió del Teatre. En un principi aquest procés correspondria engegar-lo des de la Fundació Ciutadella Cultura. El que pretén Josep Juaneda és cercar el màxim consens i acord entre tots les grups polítics del consistori de manera que, governi qui governi a partir de maig, es pugui dur endavant el projecte i la gestió que s’acordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.