Menorca Talaiòtica - Unesco

Nou curs, ja tens un nou propòsit?

Des de Crea Benestar, us saludem de nou i comencem una nova etapa. Són moments en què pensem amb els nostres lectors.Pensam que també començareu un nou curs, bé siguin cursos anuals o trimestrals, rituals i hàbits que heu deixat de fer a l’estiu (de ben segur que molts ja us heu apuntat els tallers que voleu realitzar, o aquell viatge/s esperats). Altres ja heu començat estudis; el retorn a la feina; o potser t’acabes de jubilar fa poc i encara no tens una nova rutina; així com alguns també ara acabeu la temporada d’estiu…Sigui com sigui, vols proposar-te un NOU PROPÒSIT?

Creiem que qualsevol moment és bo per iniciar nous reptes, nous propòsits, hàbits sans. Però d’alguna manera a l’inici del “curs escolar” podem emprar l’energia de novetat d'”inici”, per ajudar-nos a realitzar un nou propòsit.

Així que si tens alguna cosa pendent, amb tu mateix/a: bé sigui iniciar quelcom, o permetre’t fer algu que mai has dedicat a fer-ho, et propòs que prenguis un moment ara mateix per a tu per reflexionar-hi(perquè si tens una estona per llegir el nostre article, també el tens per pensar uns instants per tu):

Connecta amb què sents, pensa, o recorda algun nou propòsit que vols realitzar, des d’avui mateix.No cal esperar el mes de novembre o l’1 de gener a plantejar-se un nou propòsit!!

Ja el tens?Abans de continuar llegint, un cop el tinguis present, anota’l en aquest requadre que hem preparat per tu (si la revista no és teva, demana un paper o post-it) i escriu a mà la cosa elegida. Escriu de forma curta, simple i sempre en clau positiva, us posam algun exemple:

“Permetre’m un temps per jo cada dia” (especificar l’horari que pots realment fer-ho)

“Alimentar-me bé” ( i especificar quines coses vols menjar, reforçar per tu )

“Sortir a caminar” (sol o apuntar-te amb algun grup)

“Apuntar-me a (ioga, pilates, tai-chi, a ballar, anar el gimnàs, anar a meditació….)” i anar-hi!

“Estudiar cada dia ….minuts”

“Llegir el llibre ….”

“Dedicar un temps a parlar amb ….”

“Fer una trobada amb … cada …(un temps concret)”

(proposar-se parlar més entre les persones i realitzar trobades en comptes de relacionar-nos tant per les xarxes socials)

“Aprendre …. “( una activitat, hobby, llengua, que sempre has volgut fer)…

Bé, tu millor que ningú saps què et pot anar bé, què necessites que mai et proposes, et permets…. Sigues sincer/a i allò que hagis decidit, pensa-hi i organitza el teu calendari setmanal i agenda per tal que a partir d’ara sigui realitzable, i prenguis l’acció per tal que es faci possible. Acció és el veritable promotor, si queda en un paper, esdevindrà inútil.

Si es tracta d’una activitat que has de realitzar en algun lloc, anota-ho darrera del paper, i posa dia i hora per fer el primer pas.Llavors, truca per apuntar-te, vés a demanar els horaris i preus, fes el què calgui ( acció ) perquè un cop escrit, et comprometis amb tu mateix/a, a fer-ho, a realitzar-ho.

Només podem decidir i actuar per nosaltres mateixos, si creus que això li pot anar bé alguna altra persona, li pots proposar que llegeixi això, però recorda que cada un de nosaltres és l’únic responsable de si mateix, i que certament podem recolzar, i inspirar però la darrera i primera responsabilitat serà d’un mateix (estem referint-nos sempre en el món adult, i no amb el món dels fillets ni el de menors d’edat).

En aquest propòsit posa data d’avui i el firmes!Aquest és el teu compromís amb tu mateix/a, que es reforça en forma de “contracte amb tu mateix/a” per tal que el portis a terme.

Finalment et proposem que ho facis saber a qualcú proper a tu, que el comparteixis i els demanis que t’acompanyin en el procés de manera amorosa i responsable amb tu.Si no trobes la persona adecuada, pots comptar amb jo, enviant-ho per email.

Aprofitant aquest nou inici i propòsit de curs, us donem veu al fet que ens feu arribar quines coses, temàtiques, us agraderia que des de Crea Benestar en fem més ressòo a quines persones us agradaria que entrevistam, ja que ens heu fet saber que és un format que us agrada. Ho podeu fer arribar a: mariona.eliris@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.