El Pi Menorca exigeix mesures immediates per garantir de manera estable el subministrament energètic a l’illa La formació exigeix accelerar la instal·lació del nou cable submarí entre Mallorca i Menorca o que es repari de manera urgent el que va quedar en desús fa més d’un any

El Pi Menorca exigeix que s’accelerin les obres del nou cable submarí entre Mallorca i Menorca o que es repari de manera immediata, costi el que costi, el que va quedar en desús fa més d’un any.

Segons el secretari general d’El Pi Menorca, Pedro Massa,, la pana que sofreixen els menorquins des d’ahir “ha deixat en evidència la vulnerabilitat del sistema elèctric menorquí”. En aquest sentit, la formació considera que Menorca no pot esperar fins al 2020, data prevista per l’execució del nou cable submarí que connectaria les dues illes, per tenir garanties de subministrament elèctric.

Massa ha recordat que el grup parlamentari d’El Pi ha denunciat en diferents ocasions a la cambra balear la debilitat del sistema energètic de Menorca i considera que “Red Eléctrica ha deixat en desús el cable actual amb les conseqüències que han quedat paleses a les darreres hores. Si aquesta reparació s’hagués fet en el seu moment no estaríem patint aquesta situació.”

El Pi Menorca també ha recordat els problemes de lentitud en la gestió administrativa que pateixen els ajuntaments per poder desenvolupar projectes d’energies netes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.