La llum torna a Ciutadella Es demana que es faci un ús responsable de l'electricitat

Red Elèctrica ha finalitzat avui a les 17.44  hores les tasques de reposició de la línia Dragonera-Mercadal, de manera que ha aconseguit dotar de tensió la subestació de Ciutadella. Al mateix temps, Endesa ha posat en marxa el pla operatiu de reposició del subministrament. D’aquesta manera, s’ha anat recuperant  el servei de manera progressiva en els municipis afectats i ja  s’ha restablert el servei a la pràctica totalitat de l’illa a aquesta hora (18.20).

Així ho acaben d’anunciar la presidenta del Consell, Susana Mora,  els consellers del Govern balear Marc Pons i Catalina Cladera, acompanyats dels representats de Red Elèctrica Española i Endesa després de la reunió de la comissió de coordinació que ha tingut lloc avui horabaixa.

En aquests moments, està en marxa el pla de reposició de subministrament de manera coordinada entre Red Elèctrica i Endesa. L’activació del servei s’ha anat fent manera gradual per tal de minimitzar fluctuacions en el sistema, però s’està completant amb èxit. Tot i així, de moment es mantindran els generadors desplegats a l’illa.

Aquest esforç conjunt de Red Elèctrica i Endesa ha permès avançar el calendari inicialment previst –dimecres a migdia- la reposició del servei.

Tant la presidenta del Consell com els consellers Pons i Cladera han agraït l’esforç de REE i Endesa i la feina coordinada que s’està desenvolupant.

S’ha de recordar que, paral·lelament, es continua fent feina en la restauració de les infraestructures danyades en la línia Dragonera Ciutadella (37,5 quilòmetres) i que, per tant, no s’està encara en una situació de normalitat.

Com ja han avançat les autoritats avui matí, demà al mateix temps que s’està fent feina en les tasques de recuperació del sistema, s’iniciarà –conjuntament amb les patronals- l’avaluació dels danys causats i s’articularà la posada en marxa de línies d’ajuda per compensar les pèrdues provocades pel cap de fibló i la pana elèctrica produïda tant a empreses com a particulars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *