Company exigeix a Armengol explicacions immediates i “màxima transparència” sobre la situació del REIB "Armengol és l'única culpable que les Illes Balears segueixin sense tenir un règim especial aprovat"

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha exigit avui a la presidenta Armengol que actuï “amb màxima transparència” per explicar en quin punt es troben les negociacions del règim especial de les Illes Balears (REIB) i li ha demanat que convoqui per primera vegada la ponència creada al març de 2016 al Parlament per informar a totes les forces polítiques “on som” en les gestions amb el govern central.

Company ha valorat així la notícia apareguda a la portada del Diari de Ma-llorca en què s’apuntava que l’executiu de Sánchez “enterrava” el REIB. “Ens hem comportat amb lleialtat al Govern en aquest assumpte en tot moment i no farem demagògia. Per això, demanam que Armengol surti avui sens falta a donar les explicacions oportunes per aquesta notícia i no la consellera       Cladera. Exigim la màxima transparència en un assumpte com aquest i que es deixi d’enganyar a tota la societat, perquè no és la primera vegada que la presidenta enganya “, ha dit.

Durant la seva compareixença, el líder popular ha mostrat el document negociat pel Govern amb el Govern presidit per Mariano Rajoy “que recollia mesures per import de 380 MM anuals per Balears” i ha recordat que Armengol ja va renunciar el 2015 a unes mesures fiscals aprovades per l’Executiu del PP i que suposaven uns beneficis de 190 MM anuals per a empreses i autònoms de les illes. “Armengol és l’única culpable que aquests doblers no hagin arribat encara a les nostres illes i això també és una manera de malversar fons públics. La presidenta s’ha quedat sense l’excusa del ‘Madrid em mata’ i li deman que deixi d’arrossegar els peus i d’ajupir el cap “, ha manifestat.

Company ha recordat el compromís d’Armengol en el darrer debat sobre l’Estat de l’Autonomia, fa un mes i mig, quan va assegurar que el REIB seria una realitat durant el mes de novembre. Per això, ha dit que si es confirma la notícia apareguda i no hi ha acord amb el Govern de Pedro Sánchez, “serà el moment d’exigir responsabilitats polítiques a l’alçada d’un assumpte tan important com aquest”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *