Red Eléctrica dóna per acabades les feines de reparació de les línies elèctriques

Red Eléctrica de España ha informat aquest dissabte que dona per finalitzats els treballs de reposició de les línies elèctriques d’alta tensió a Menorca que es varen veure afectades pel cap de fibló del passat 28 d’octubre, provocant una fallada elèctrica a l’Illa de 56 hores.

La companyia ha posat en servei la línia Dragonera-Ciutadella (37,5 quilòmetres), una vegada finalitzades les obres per substituir els suports danya així a la de Dragonera-Mercadal (15,5 quilòmetres), operativa des del passat 30 d’octubre, ja estan en servei les dues línies elèctriques que es van veure afectades per l’incident, reparada la subestació de Ciutadella i normalitzada la xarxa de transport a l’Illa.

“Des de l’inici dels treballs, i malgrat les adverses condicions meteorològiques i de les dificultats que presenta el terreny afectat pel temporal, un equip de més de 40 tècnics ha estat treballant les 24 hores del dia des que es va produir el tall parcial d’electricitat per retirar els materials inutilitzats i realitzar les labors de reposició”, destaquen.

Tot i el temps que han hagut d’esperar moltes famílies de Menorca per tornar a tenir servei elèctric, en alguns casos més de dos dies, des de Red Eléctrica de España es destaca que s’ha pogut reparar en un temps rècord. “L’arribada en els terminis acordats de les grues que s’exigien per concloure els treballs, malgrat les condicions del tràfic marítim, i la utilització d’un helicòpter amb capacitat de càrrega per realitzar labors d’inspecció i reparació, unit a l’anàlisi prèvia de les possibles contingències, ha permès fer ús en temps rècord de tots els recursos humans i materials disponibles a l’Illa”, apunten.

A més d’explicar dels recanvis indispensables per accelerar les obres, Red Eléctrica de España ha desplegat sobre el terreny diversos equips d’operaris que han estat treballant per torns i de manera coordinada tant per a l’armat dels suports com en el desmuntatge i fiançament de les zones afectades. A fi de minimitzar els temps d’espera, l’empresa ha col·laborat amb Endesa en la localització de grups electrògens que permetessin restablir la llum temporalment i través de la xarxa de distribució.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca