El Pi responsabilitza els governs espanyol i balear de la pana elèctrica a Menorca Font, amb el secretari general d’El Pi, Josep Melià, i representants de la formació a Menorca, s’ha reunit avui mati amb PIME Menorca

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha denunciat avui que el Govern espanyol i el de les Illes Balears són corresponsables de la pana elèctrica patida a Menorca per la precària situació del subministrament energètic a l’illa. Segons el president d’El Pi, Jaume Font, ambdues administracions “han permès a Red Eléctrica Española que des de 2016 Menorca estigui aïllada per deixar en desús el cable elèctric entre Mallorca i Menorca”.

Font, amb el secretari general d’El Pi, Josep Melià, i representants de la formació a Menorca, s’ha reunit avui mati amb PIME Menorca per parlar de l’actual situació en matèria de subministrament energètic i de les indemnitzacions possibles per les pèrdues ocasionades per la pana de la setmana passada.

En aquest sentit, Font ha reclamat al Govern que, mitjançant la Direcció General de Consum, “faciliti tota la informació necessària i ajudi en la tramitació de les indemnitzacions que empresaris i particulars podran demanar per les pèrdues sofertes per la manca d’electricitat durant més de dos dies”.

Font i Melià també han criticat que el Govern no hagués demanat un Pla de Contingència per Menorca quan el cable va deixar d’estar operatiu. Un pla amb la incorporació de grups d’emergència en les subestacions de Ciutadella, es Mercadal i Maó. Unes mesures semblants a les que cada estiu funcionen a l’illa de Formentera.

El president d’El Pi ha afirmat que “era fa dos anys que el conseller Marc Pons havia de demanar aquest pla de contingència i no fer-ho ara quan ja s’ha produït una pana històrica a les Illes Balears”. També ha recordat que el grup parlamentari d’El Pi ha demanat una compareixença del conseller en el Parlament sobre aquest tema.

Avui capvespre estava prevista una altra reunió amb representants del Cercle d’Economia i una taula informativa a Es Mercadal organitzada per El Pi Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *