Intramurs, un vi negre elaborat al Reial Monestir de Poblet Ull de Llebre i Syrah per a seguir la tradició dels vins cistercencs iniciada al segle XII

Seguim amb els vins catalans aquest mes d’octubre i ho feim amb un vi negre jove de gran qualitat. Es tracta de l’Intramurs , elaborat als cellers del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet per l’enòleg del Grup Codorniu, Ricard Rofes. El seu coupatge està realitzat amb les varietats d’Ull de llebre i Syrah, i és continuador de la tradició d’elaborar vins als monestirs cistercencs iniciada al segle XII. Elegant i fi ha estat envellit al llarg de 4 mesos en barriques de roure francès. Pertany a la DO Conca del Barberà.

Nota de cata

  • Aspecte: Color picota intens amb tonalitats púrpura. Capa alta, net i brillant.
  • Nas: Complex, de bona intensitat amb aromes de fruita vermella madura, confitures i espècies.
  • Boca: Generós i amb sensacions afruitades molt agradables. Fresc i amb bona persistència. El final en boca és llarg, amb un bon record a fruites madures.

MARIDATGE

Estam davant un negre que ens seduirà des del seu primer glop. Bon acompanyat dels arrossos dins el tià de terra, i més ara en temps de tardor on poden gaudir dels arrossos amb bolets, carns de caça com els tords, guàtleres… perfecte per a un arròs de conill amb esclata-sangs.

Marida bé amb els plats de pasta com un canons amb conill, una macarronada amb gírgoles, un canalons amb beixamel trufada o bé els plats internacionals de pasta que van des d’uns espagueti a una lasanya.

Company de carns lleugeres com les de conill i de pollastre, a més dels llomillos de porc faixat farcits de sobrassada amb salsa de formatge de Menorca o bé unes pilotes amb salsa d’avellanes.

Li van bé els plats de llegum com unes mongetes a la menorquina, unes llenties amb cuixot o bé uns ciurons amb panxa.

Si voleu sentir tots els seus matisos, us encantarà acompanyant una taula de formatges de Torre den Quart, on no hi ha de mancar el seu formatge extra vell de reserva, el seu semi curat mantecós, i els seus embotits de pagès com la sobrassada, la carn i xua o el cuixot que potenciaran el gust especiat del pas en barrica.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el metge Sebastià Aguiló Moll, que reb el Setmanari El Iris a la seva consulta del carrer des Degollador, i que gaudirà d’aquest vi conventual, que segueix la tradició vitivinícola dels monjos de l’ordre del Císter.

Si voleu saber més o comprar aquest Intramurs de Poblet, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, del que també us recomanam la seva versió en blanc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *