Actes 8 Març

El Senat aprova per unanimitat una moció per atorgar 150.000 euros al Teatre des Born Ha estat amb una moció presentada pel senador Bernat Picornell d’ERC, a instàncies de Més Per Menorca, després que a l’anterior govern de PP ‘se li oblidàs’ incloure la partida al Pressupostos Generals de l’Estat.

La Comissió de Cultura del Senat ha debatut i aprovat per unanimitat atorgar 150.000 euros per a les obres d’equipament del Teatre des Born de Ciutadella. Ha estat una moció tractada avui matí i presentada pel senador d’ERC, Bernat Picornell (a instàncies de Més per Menorca) per la qual l’Executiu espanyol, a través del Ministerio de Fomento, haurà de disposar de 150.000 euros per a destinar-los al teatre de Ciutadella. És un ajut que fa temps que cueja i que sembla, per fi, que serà una realitat ja definitiva.

L’octubre de 2017 la Comissió de Cultura del Senat ja va aprovar una moció del PP -a través de la senadora per Menorca Juana Francis Pons Vila- en el mateix sentit. Tanmateix, el mateix PP, el partit de la senadora menorquina, que llavors era al Govern espanyol, no els va incloure als PGE per a 2018. La inexistència de l’esmentada partida es va detectar el passat mes de juliol, quan el recent estrenat Govern de Pedro Sánchez, a través del Ministerio de Fomento, comunicà a l’Ajuntament de Ciutadella que als PGE no hi figurava cap partida per al Teatre des Born i que no es podria concedir si no estava pressupostada.

És quan Més per Menorca, a través del grup d’Esquerra Republicana al Senat, sol·licità el passat mes de setembre que es dotin els 150.000 euros per a no perdre un ajut que s’havia aprovat amb anterioritat.

Per altra banda, resulta rocambolesc que la mateixa senadora del PP, Pons Vila, faci ara crítica dient que amb una mica d’esforç s’hagueren trobat els doblers per a l’ajut del teatre, quan es tracta dels Pressupostos Generals del PP, prorrogats dins l’any 2018 i que assumí l’actual Govern de Sánchez quan accedí a l’Executiu espanyol.

El fet demostra que els polítics menorquins representants de partits centralistes a Madrid poca cosa fan per Menorca. Han de ser senadors afins a Més per Menorca que facin possible la lluita perquè la nostra illa no sigui tant discriminada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.