Podem proposarà al Congrés que els bancs tornin les famílies els seus doblers i paguin tot el que deuen

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha valorat ‘molt positivament la reacció dels jutges més decents d’aquest país que han demanat la dimissió de Díez-Picazo i de Lesmes.  “No podem continuar amb un poder judicial polititzat com és el cas del CGPJ i les conseqüències que pot tenir en decisions fonamentals d’aquest país com és aquesta darrera decisió del Tribunal Suprem i del seu cap que actuen en contra de l’interès general i de la majoria de gent del país’, arran la sentència del Suprem sobre les hipoteques. ‘També valoram molt positivament la decisió que el govern de Pedro Sánchez que modificarà la llei perquè no siguin els ciutadans i ciutadanes qui paguin l’Impost d’actes jurídics i documentats sinó que siguin els bancs que ho facin”, ha afegit el portaveu de Podem. Jarabo ha recordat que ‘Podem ja ho havia demanat per evitar un insult més de la nostra justícia als nostres ciutadans’, ha criticat.

Així mateix, a banda de la proposta del govern, Podem ha anunciat que proposarà al Congrés legislar perquè es faci el que va dir el Tribunal Suprem; tornar a les famílies els seus doblers i que els bancs paguin tot el que deuen. Així també ho ha manifestat el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, a través del seu twitter.

World Travel Market de Londres

Jarabo en la seva intervenció ha dit, en referència al turisme en el si de la WTM que  “a Londres hem pogut sentir un míting del senyor Escarrer que una vegada més qüestiona l’impost turístic i clama per l’arribada d’una apocalipsi’, ha criticat el portaveu. ‘Això no s’ha produït: els turistes continuen venint a les illes, l’impost turístic està consolidat i hi ha una majoria social que li dóna suport. No hi ha cap inseguretat jurídica, no hi ha cap afectació al nostre turisme, i hi ha un consens que aquest impost just continuï i per tant demanam a Escarrer que si vol influir en la nostra vida política que es presenti a les properes eleccions autonòmiques i a partir d’ahir obtindrà un escó que li permetrà formar part dels debats per definir el futur d’aquesta comunitat  i li anim de bon de veres’, ha insistit el diputat.

El portaveu de la coalició morada, ha assegurat que ‘mentrestant els imposts s’han de pagar i per part de les grans fortunes no s’han d’amagar, sobretot  a paradisos fiscals com és el cas del senyor Escarrer del qual part de la seva fortuna ha quedat ben clar que estava a Panamà. Entenem que no li agradi l’ecotaxa, que no li agradi pagar impostos, però  més del 70% de la ciutadania de les illes està a favor d’aquest impost’, li ha recordat.

PROPER PLE: INTERPEL·LACIÓ DE PODEM AL GOVERN SOBRE TURISME

Jarabo ha recordat que ‘hem estat molt crítics durant tota la legislatura sobre com s’ha gestionat la política turística i hi ha qüestions que d’aquí a final de legislatura i també anticipant la propera hem de saber què pensa fer el govern en concret, qüestions importants com el tot inclòs, de quina manera es regularà si és que finalment no hi ha acord per fer-ho durant aquesta legislatura. Podem aspiram que es pugui regular de forma més concreta i amb més límits sobretot a la venda d’alcohol il·limitada en determinats allotjaments turístics. Volem que la inspecció turística funcioni a ple rendiment, fa anys que reclamant un increment dels inspectors turístics a les diferents illes, entenem que hi ha un problema d’eficàcia, i que pot haver-hi també un problema de voluntat política a l’hora de fer actuar els inspectors. D’aquí que demanarem a la consellera i vicepresidenta Bel Busquets sobre aquestes qüestions’, ha detallat Jarabo.

‘Hem vist en les darreres setmanes l’escàndol de Poble Espanyol Apartaments; i ens temem que això és només la punta de l’iceberg de tot el que està passant a nivell d’irregularitats en el compliment de la llei turística, de la Llei de lloguer vacacional que vam aprovar en aquest Parlament. Aquest cas posa en evidència una greu deficiència en matèria turística, i per tant volem portar el tema al Parlament per tenir respostes clares’, ha exigit.

‘El pacte pressupostari al qual hem arribat amb el govern també recull la millora de la inspecció i la reforma de la llei turística per millorar-la. Des de Podem estem orgullosos de la Llei de lloguer turístic que aprovàrem però evidentment es necessita que funcioni, igual que passa amb la llei d’habitatge’.

Jarabo ha recordat també que la setmana que ve arribarà al Congrés la reforma del nostre Estatut per acabar amb els aforaments, ‘un privilegi amb què vam decidir acabar a l’inici de legislatura en els Acords pel canvi. Demanam celeritat a l’hora de tramitar la reforma que parteix d’un consens de tots els partits de la cambra balear i reclamam al PP i a C’s que conformen majoria a la Mesa del Congrés que no continuïn amb el desig de vetar tot el que ve del Parlamenti permetin que es pugui debatre sobre això en lloc de mantenir-nos en aquesta esquizofrènia madrilenya que es viu allà als partits de dretes’.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *