Les Illes Balears presenten iniciatives de conservació i recuperació del patrimoni cultural i natural a la World Travel Market de Londres La vicepresidenta del Govern ha destacat que els elements culturals de les Illes atrauen un turisme de més qualitat i de temporada baixa

En la segona jornada de la fira turística World Travel Market (WTM) de Londres, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) va organitzar una presentació amb periodistes turístics britànics per exposar-los diferents projectes de recuperació i revaloració del patrimoni cultural i natural de les Illes Balears. Així, el Govern balear i els consells insulars van presentar algunes de les estratègies dutes a terme per promoure un model de turisme sostenible.

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha explicat que l’Impost de Turisme Sostenible té entre les seves finalitats la rehabilitació i conservació del patrimoni cultural, perquè “des del Govern som molt conscients del potencial del nostre patrimoni com a reclam turístic. Es tracta de tenir cura d’elements culturals que ens portaran a un turisme de més qualitat i de temporada baixa”. “Aquest tribut propi de les Illes Balears està sent un èxit”, ha afegit Busquets, “des que va entrar en vigor, el juliol de 2016, s’han recaptat uns 200 milions d’euros”.

A continuació, la vicepresidenta ha esmentat 5 iniciatives com a exemple dels 150 projectes finançats amb la recaptació de l’impost: la restauració del Camí de Cavalls a Menorca, l’adquisició de Sa Senieta a Formentera, la consolidació de part del recinte emmurallat d’Alcúdia a Mallorca, la protecció i recuperació del medi natural d’Eivissa i la seva agrobiodiversitat i el projecte de recuperació d’aus marines  “Ales a la mar”.

Per la seva part, el Consell de Mallorca ha presentat el nou projecte “Mallorca Inspires”, dedicat al turisme sostenible respectuós amb la cultura illenca; el Consell de Menorca ha exposat els 25 anys de l’illa com a Reserva de la Biosfera; el Consell d’Eivissa i la seva campanya “Ibiza, World Heritage” han estat centrats en les tradicions de l’illa; i el Consell Formentera ha reivindicat el seu patrimoni natural i cultural, i ha destacat especialment la posidònia oceànica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *