S’aprova la convocatòria de les ajudes destinades a la paralització de la flota de fons de l’activitat pesquera de l’any 2018 Entre el gener i el març, 36 embarcacions van fer aturades temporals

S’obre el període per a la presentació de la sol·licitud d’ajudes a les aturades temporals de la flota pesquera d’arrossegament de les Illes Balears que van tenir lloc entre el 1 de gener i el 30 de març de 2018.

Aquestes paralitzacions tenen la finalitat de garantir la sostenibilitat dels recursos pesquers i l’abastiment a la llotja. Les parades s’emmarquen en les mesures de gestió per a l’explotació sostenible dels recursos pesquers a la mar Mediterrània, amb l’objectiu de vetllar per l’explotació equilibrada i responsable dels recursos pesquers per afavorir el desenvolupament sostenible i d’adoptar les mesures necessàries per protegir, conservar i regenerar aquests recursos i els seus ecosistemes, tot adaptant l’esforç de la flota a aquesta situació. Aquestes aturades biològiques doncs, on les embarcacions de pesca d’arrossegament fan aturades de pesca d’un dia a la setmana, ja fa tres anys consecutius que s’estan fent a Balears i que per primera vegada han permès recuperar els recursos pesquers de les nostres costes.

Durant 12 dies alterns cada mes, entre el gener i el març, o durant mesos sencers en el cas de Formentera, varen aturar 36 embarcacions. Durant aquest període capturaren 318.883,78 kilograms de peix, un 11% menys que en els mateixos mesos de l’any passat. Tot i això, el total de les vendes ha augmentat un 2% respecte del mateix període de 2017, passant de 2.301.522,93 euros a 2.339.943,86 euros.A més a més, cal destacar que els pescadors de Mallorca han decidit allargar voluntàriament les aturades temporals els mesos d’abril; maig; setembre; octubre i novembre.

La reducció es veurà compensada amb unes subvencions cofinançades amb càrrec al Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) en un 50% i amb càrrec al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en un 50%.

El termini de presentació de sol·licituds és fins el 16 de novembre del 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.