El Govern incrementa la col.laboració amb els consells per a l’organització de la Diada de les Illes

El Consell de Govern ha autoritzat la signatura dels convenis de col·laboració amb els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera per a la col·laboració en l’organització de les activitats de celebració del Dia de les Illes Balears de l’any 2019.

Aquests convenis estan dotats amb un pressupost superior al de l’any 2018, d’acord amb la voluntat del Govern de donar més protagonisme a la implicació institucional dels consells insulars i de contribuir a la progressiva descentralització d’aquesta diada commemorativa. Així doncs, el pressupost màxim, tant per al Consell Insular de Menorca com per al d’Eivissa, serà de 30.000 euros, 5.000 euros més que l’any 2018, en els dos casos; mentre que serà de 12.000 euros per al Consell Insular de Formentera, una xifra 2.000 euros superior que la de l’any 2018.

L’Estatut d’autonomia estableix que la diada de les Illes Balears és l’1 de març, coincidint amb el dia en què va entrar en vigor aquesta norma bàsica de la comunitat autònoma. Amb motiu de l’efemèride, l’Administració de la Comunitat Autònoma, per mitjà de la Conselleria de Presidència, juntament amb la resta d’institucions que configuren el sistema autonòmic, i amb la necessària presència i implicació de la societat civil, pretén organitzar i coordinar, un any més, un programa d’actes que contribueixin a reafirmar, col·lectivament, els trets de la identitat comuna, cultural, política i històrica de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *