Comencen les obres d’instal·lació de l’enllaç elèctric Menorca-Mallorca amb una inversió de 84 milions d’euros La ministra de Transició Ecològica es compromet a reforçar el pla de contingència de Menorca

Les obres d’instal·lació de l’enllaç elèctric entre Menorca i Mallorca es van iniciar dissabte passat, amb la presència de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i representants dels ajuntaments de l’Illa.

L’actuació, que és possible després que el Consell de Ministres declarés la utilitat pública de la infraestructura, posarà solució definitiva a l’aïllament energètic de Menorca, i suposa una inversió de 84 milions d’euros per connectar les subestacions d’Artà i Ciutadella. El traçat del cable serà de 41 quilòmetres sota el mar, i de 27,6 quilòmetres baix terra (15,4 a Mallorca i 12,4 a Menorca). Per fer possible aquest enllaç, ja fa dies que s’estan fent obres a la subestació elèctrica de Ciutadella, per tal de preparar-la per a rebre aquest primer cable, i també per acollir el segon cable que s’ha d’instal·lar en el futur i implicarà un doble enllaç entre les illes per incrementar encara més les garanties de seguretat.

Durant l’acte, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, s’ha compromès també a reforçar el pla de contingència energètica de Menorca amb la presència de més grups electrògens i generadors. Ribera ha explicat que, després de l’apagada que va patir l’illa, l’objectiu primer era reubicar a l’illa tot el material que s’ha utilitzat per reparar l’averia i, per tant, disposar de nou de tot el material que contempla l’actual pla de contingència

A més, i davant la situació viscuda a Menorca, Ribera ha manifestat el seu compromís de reforçar aquest pla. Les mesures concretes que s’han d’implementar sortiran de propostes tècniques, però la ministra ja ha avançat que es treballa per incrementar la presència de més grups electrògens i generadors auxiliars a Menorca. “S’estan avaluant les diferents opinions, ja que és una qüestió tècnicament complicada i políticament sensible”, ha expressat Ribera. Per la seva banda, Red Eléctrica Española també ha expressat la seva total predisposició a reforçar el pla a partir de les indicacions que rebi dels organismes reguladors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *