“Los paños de ganchillo” demà dissabte a Sant Miquel

Una única funció aquest dissabte a les 21h. i moltes ganes d’entrar damunt les taules del petit teatre de Ciutadella. És la primera vegada que l’obra de la jove dramaturga Eva Redondo es podrà veure a damunt d’un escenari, però la idea del seu director, en Joan Taltavull, és la de que no sigui la darrera. Les dues actrius que suporten tot el text, Sita Muñoz i Olga Goded, es veuran les cares aquest mateix divendres, un dia abans de l’estrena, després d’uns mesos separades. Com les germanes a les quals interpreten.

Menorca i Madrid, una combinació guanyadora

Ara fa aproximadament un any, començava a rodar “Los paños de ganchillo”. Olga Goded, l’actriu que interpreta a la germana jove a l’obra, va veure una funció d’un text que va interpretar la seva germana a la ficció, Sita Muñoz, i que també havia dirigit Joan Taltavull.

Va quedar tan fascinada per la feina dels dos menorquins, que els va proposar de fer alguna cosa conjunta. “A partir d’allà va ser quan vam començar a cercar textos, a mirar possibles obres, i per Nadal vam trobar “Los paños de ganchillo”, de la dramaturga Eva Redondo, que des del primer moment va ser moltíssim generosa”, comenta Taltavull. “L’autora ens va donar permís fins i tot d’edició per adaptar-ho a Menorca. Però vam decidir no fer-ho. Des del primer moment vam tenir clar que no tocaríem l’idioma, que és el castellà. I el lloc no condiciona tant, per tant no hauria tingut molt de sentit en una obra en castellà rallar de coses d’aquí, que el públic pot reconèixer. Mesclar podria haver estat un entrebanc més que ajudar al text. Els temes són prou universals com per entendre’ls i traslladar-los a qualsevol lloc”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.