Actes 8 Març

El sector de la moda a Balears factura 572 milions d’euros Són 119 empreses que donen feina a 3.627 persones

El sector de la moda concentra a les Illes Balears un total de 119 empreses que facturen 572 milions d’euros, i ocupa 3.627 treballadors, segons la diagnosi presentada a les empreses del sector a la primera reunió del projecte de Desenvolupament estratègic i posada en marxa del clúster moda. Es tracta d’una iniciativa inclosa en el Pla Industrial que pretén establir un pla d’acció conjunt per incrementar la productivitat i la competitivitat del sector a totes les Illes. L’anàlisi del sector ha assenyalat que la meitat de les empreses són de calçat i articles de marroquineria, un 30% són firmes de tèxtil i vestir, i el 20% restant fabrica i munta joieria i bijuteria.

El director general de Política Industrial, Manel Porras, ha presentat la primera fase del projecte a empresaris de totes les Illes i ha destacat que “els principals reptes del sector serien la millora de la formació, innovació i digitalització”. Porras ha assegurat que la clau per “augmentar la competitivitat del sector és la cooperació entre les empreses implicades”. Per això, s’ha iniciat el procés de clusterització del sector moda, considerat estratègic segons el Pla Industrial.

Les reunions entre Administració i empresaris, que han tengut lloc a Mallorca i Menorca, han servit per debatre i acordar els principals reptes de cara al futur de la indústria de la moda a les Illes. Entre les principals conclusions de l’estudi, realitzat per l’empresa Cluster Development, en destaca la necessitat d’incrementar el grau d’especialització, la captació de clients a nivell nacional i internacional, l’augment de vendes en línia, i la reducció i l’optimització dels costos de producció i logístics, entre d’altres.

El projecte de Desenvolupament estratègic i posada en marxa del clúster moda de les Illes Balears s’emmarca dins la línia de foment de clústers industrials del Pla Industrial 2018-2025 presentat per la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. L’objectiu és rellançar l’estratègia de clústers ja que facilita a les empreses compartir reptes estratègics per permetre el desenvolupament de nous productes i serveis més rendibles. Aquesta actuació està confinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER de les Illes Balears per al període 2014-2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.