En només un any la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha aconseguit 21 noves adhesions de negocis turístics al Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions. Maite Salord: “La qualitat és un element imprescindible per fer de Menorca una destinació turística competitiva”.

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha intensificat aquest any les accions per reforçar la implementació a l’illa del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED), projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que acredita i reconeix l’esforç i el compromís de les empreses turístiques amb la qualitat i la millora contínua.

 Com a resultat d’aquesta campanya de divulgació i sensibilització, durant el 2018 s’han adherit al programa 21 nous establiments, amb un balanç global a final d’any de 75 empreses acreditades, el que representa un increment del 38,9%. Una de les raons d’aquest èxit ha estat la implicació dels ajuntaments en l’organització de les jornades informatives celebrades als diferents municipis.

 Formació, assessorament i debat

Un cop tramitades les adhesions, el personal de la FFTM ha gestionat la implantació del sistema de qualitat turística als nous establiments i els ha assessorat en tot allò que han requerit, a més d’impartir jornades formatives segmentades segons tipologia del negoci. Així mateix, des de la FFTM s’han organitzat i coordinat grups de millora municipals per posar en contacte de forma més directa les empreses i els ajuntaments i possibilitar debats enriquidors. Les propostes de millora sorgides d’aquests espais s’han transmès a la mesa de qualitat.

 Entre les 75 empreses acreditades amb el “Compromís de Qualitat Turística” de SICTED hi ha hotels, apartaments i allotjaments rurals, bars, cafeteries i restaurants, empreses de turisme actiu, comerços, agències de viatge, empreses de lloguer de cotxe i d’embarcacions, a més d’oficines d’informació turística, museus i centres d’interès cultural.

La vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord Ripoll, ha assegurat què “La qualitat és un element imprescindible per fer de Menorca una destinació turística competitiva. Per això, des de la fundació hem decidit fer un esforç per ampliar la implantació del projecte SICTED i sumar més establiments compromesos amb la qualitat turística”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *