Els Cercles d’Economia de Menorca i Mallorca es reuneixen per parlar sobre el REIB El Règim Especial de les Illes Balears ha de ser un element que vetlli per l'equilibri econòmic adequat entre les diverses parts del territori i que ajudi a superar el fet insular

Les juntes directives del Cercle d’Economia de Menorca i de Mallorca s’han reunit a Maó per tractar les novetats anunciades pel Govern dels Illes Balears sobre el REIB. “Teníem grans expectatives dipositades en el document inicial que vam lliurar des de la Plataforma per a la Millora del Finançament, però veiem que les mesures proposades són necessàries, però insuficients” ha assegurat Josep Maria Vicens, president de l’entitat mallorquina. Per la seva banda, el màxim representant del Cercle d’Economia de Menorca, Francisco Tutzó ha afirmat que el REIB ha de ser un element que vetlli per l’equilibri econòmic adequat entre les diverses parts de l’estat, que ajudi a superar el fet insular mitjançant un fons específic.

El REIB, doncs, ha estat l’eix principal d’aquesta primera i històrica junta conjunta. “Aquesta proposta del nou REIB la considerem com un primer pas d’un llarg camí a desenvolupar” han assegurat els dos presidents. Referent a això, les entitats consideren però que en la proposta del nou REIB s’han deixat punts essencials que es tractaran en la propera reunió que mantingui al Cercle d’Economia de Menorca amb la Consellera d’Hisenda, Catalina Cladera i el conseller de Territori, energia i Mobilitat, Marc Pons la setmana que ve. Tutzó també ha afegit que fa al règim especial Illes Balears que “hem de ser exigents i contundents perquè hi ha problemes insulars importants que s’hauran de resoldre amb celeritat”.

Reptes a afrontar en comú

La cita de dijous  ha servit també per analitzar i reflexionar sobre la situació actual i els problemes que afecten la nostra Comunitat per veure d’articular una resposta conjunta als mateixos. Les dues organitzacions han explorat diferents vies de col·laboració de cara al futur en temes com economia, turisme, aigua, transport o energia, que han estat alguns dels temes que s’han tractat durant aquesta reunió. En aquest sentit, Tutzó ha volgut explicar als seus homòlegs de Mallorca la importància de revisar la situació de transport de les illes, ja que “les solucions aplicades de moment no han ajudat a contrarestar la nostra sensació d’aïllament”. Al que el president del Cercle d’Economia de Mallorca ha volgut donar el seu suport assegurant que “la forma d’aplicació de la bonificació del transport, moltes vegades no arriba al ciutadà”.

Finalment les dues entitats s’han compromès a mantenir un acord permanent conjunt per treballar i informar dels temes més rellevants que poden afectar o afecten Balears de cara al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.