La candidatura internacional de “Pedra en Sec” ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat La tramuntana de Ciutadella és un dels paratges més interessants per admirar la "Pedra en Sec"

La Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears ha estat la coordinadora de l’adhesió de les Illes Balears a la candidatura internacional de “Pedra en Sec” juntament amb els Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

La tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec a partir d’avui forma part de la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Els països que han participat de la candidatura són Xipre, Grècia (dels quals ha sorgit la iniciativa de la presentació), Espanya, Suïssa, Itàlia, França, Croàcia i Eslovènia. Les comunitats autònomes espanyoles que s’han sumat a la candidatura, a més de les Illes Balears, són: Galícia, Astúries, Catalunya, Extremadura, Aragó, València i Andalusia.

Aquesta candidatura reconeix l’art, el coneixement i la tècnica de la pedra en sec, i aquesta declaració per part de la UNESCO suposa una major protecció de l’ofici que encara avui es manté viu, sense que hi hagi hagut un tall generacional, a molts d’indrets de les Illes Balears.

Les tasques a favor de la candidatura, sempre coordinades des de la Conselleria de Cultura del Govern, s’han centrat especialment en la declaració com a BIC de la tècnica de la pedra en sec per cada illa i en el reconeixement i adhesió d’institucions, organismes, particulars i altres entitats.

Les Illes Balears vàrem presentar unes 200 adhesions entre ajuntaments, organismes públics, particulars i entitats directament relacionades amb la pedra en sec, pel que va ser felicitada per la coordinació estatal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *