Tarifa única, l’única opció possible

Com sempre ha passat, cada vegada que s’augmenta el descompte de resident les companyies d’aviació pugen el preu dels bitllets i deixen sense efectivitat aquests descomptes, tal i com ha passat amb el 75% actual.

Des del Tribunal de la Competència i des de l’Estat central s’ha d’actuar ja i d’una manera per totes acabar amb aquests abusos i amb aquesta usura de les aerolinies, que aprofiten la bonificació, augmenten preus els dies de més demanda i per altra banda provoquen que els que no tenen descompte de resident es trobin amb tarifes inassumibles per a viatjar a la nostra illa.

També hi ha qui ha denunciat que des dels portals de venda de bitllets es té un preu per als no residents que viatgen des d’un determinat aeroport cap a les nostres illes, i quan la reserva es fa des de les Balears, tot detectant amb un programa informàtic des d’on es fa la reserva.

Aquestes pràctiques no sols haurien d’estar prohibides, sinó sancionades amb multes exemplars, perquè el que fan és perjudicar a la ciutadania, a aquells administrats que paguen les infraestructures en carreteres, en ferrocarril, metro i AVE dels peninsulars.

Establir un preu màxim per trajecte de 50 euros amb la península i de 25 entre illes és el que de cada vegada es fa més necessari, vist l’incompliment i l’aprofitament desmesurat de les companyies aèries, i d’aquesta manera no sols ens hi veurem beneficiats els residents, sinó que seran molts els no residents que podran venir a passar un cap de setmana o un dies en temporada baixa a Menorca, cosa ben necessària per a rompre amb l’estacionalitat del turisme de temporada de sol i platja.

Un altre tema que cal posar damunt la taula, és la creació d’una companyia d’aviació amb capital públic, pròpia de les illes, com la tenen altres països europeus com és el cas de França per a volar a Còrcega, o com la tenen a Portugal per anar a les Azores o a Madeira, o com ha passat amb Malta, amb la creació d’Air Malta, una de les companyies més fiables i ara per ara amb més beneficis, a una illa que com les nostres viu del turisme. Per tant no estam parlant de cap utopia sinó de realitats. Les nostres autopistes i el nostre AVE són les comunicacions aèries, per tant que ens compensin ja i d’una vegada per totes.

Hi ha que acabar amb la usura desmesurada de les companyies d’aviació, i plantar-se d’una vegada per totes davant un Govern estatal que fa massa anys, governi el partit que governi, ens té com a ciutadans de segona.

Mirim vostès com han reaccionat els francesos, no els obrers sinó els autònoms, els petits empresaris, amb la pujada de 10 cèntims de la benzina. Mentrestant, aquí callam i sotjam… Deixam que ens fiquin la mà a la butxaca de manera descarada i pagam la benzina més cara, els preus dels bitllets més cars, més impostos i tenim menys infraestructures, menys serveis estatals, menys avantatges… però es veu que som bons de conformar i a casa, asseguts al sofà o despotricant a la barra del bar ho arranjam tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.