Les reserves hídriques estan al 67% Totes les illes registren una pujada del 11% respecte al mes d'octubre


Totes les illes es troben per sobre del 50 % de la seva capacitat. Així doncs, Mallorca es troba al 68 %; Menorca, al 61 %; Eivissa, al 57 %, i Formentera, al 63 %. En general, la situació és millor que fa un any, en què les reserves hídriques es trobaven al 58 % de la seva capacitat.

Pel que fa a les unitats de demanda (UD), totes han crescut i han superat els nivells que es consideren de normalitat. Les UD d’Artà i Tramuntana Sud s’han incrementat de manera significativa.

Només hi ha una UD en pitjor situació que l’any passat: la UD de Migjorn, a Mallorca. Si es comparen les dades actuals amb les de fa dos anys, la situació és millor a totes les UD.

Totes les UD registren índexs propis de la situació de normalitat. Pel que fa a l’índex de sequera, però, l’escenari és el mateix que el d’octubre, amb quatre UD en situació de prealerta (Menorca, Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa) i les altres sis en situació de normalitat.

En aquest sentit, cal recordar que les UD no canvien de situació fins que no mantenen, durant tres mesos consecutius, valors superiors al nivell de normalitat.
La previsió per al mes de desembre és que la situació dels aqüífers sigui semblant o millor, i que, per tant, tres de les UD que estan en prealerta (Menorca, Tramuntana Nord i Eivissa) entrin a l’escenari de normalitat. Pel que fa a la UD de Manacor-Felanitx, no podrà sortir de la prealerta fins al gener de 2019.

Les precipitacions del mes de novembre han estat superiors a les normals a Eivissa (134 %), i Menorca (159 %). A Mallorca, se situen dins els nivells de normalitat (97 %).

Els percentatges interanuals són de superàvit a totes les illes: Menorca (181 %), Mallorca (146 %) i Pitiüses (119 %).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.