“I tu, jugues en català?” La campanya de la Conselleria de Cultura comença avui dilluns amb un concurs de fotografia.


La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, reprèn la campanya «I tu, jugues en català?» que va engegar l’any passat i que té com a objectiu fomentar el joc en llengua catalana. Amb aquesta finalitat, es disposa d’una pàgina web (jocsencatala.cat) des d’on es dona a conèixer l’oferta de jocs i juguetes en català que hi ha al mercat i els establiments on es poden adquirir.

Com a activitat complementària a la campanya es proposen dues activitats. Una és el concurs de la carta als Reis d’Orient que ja es va dur a terme en l’edició anterior. L’acció s’adreça a infants de fins a 12 anys i entre tots els participants es sortejarà un viatge a Port Aventura.
Com a novetat, enguany es presenta un concurs fotogràfic amb grans premis en joc.

El concurs de fotografia comença aquest dilluns, 10 de desembre, i estarà obert fins dia 31 de desembre. La participació és gratuïta i hi ha dues categories segons l’edat dels participants: la modalitat infantil (fins a 14 anys) i la modalitat adulta (a partir de 14 anys).

En la modalitat adulta, les fotografies s’han de publicar a Instagram amb l’etiqueta #jugaencatalà; i en la modalitat infantil, les fotografies s’han d’enviar a l’adreça de correu electrònic itujuguesencatala@gmail.com, acompanyades del document d’autorització corresponent.

Els participants han de descriure la fotografia, que ha de ser d’autoria pròpia, amb una paraula o una frase en català. Cada participant podrà presentar tantes fotografies com vulgui.
El jurat valorarà la relació entre el joc i la llengua catalana, l’originalitat de la fotografia i la qualitat artística.

Per a cada modalitat, hi haurà un total de tres fotografies guanyadores i, per tant, tres premis. Qui s’endugui el primer premi podrà guanyar un viatge a Disneyland París per a dues persones (en el cas de la modalitat infantil) o un viatge a Londres també per a dues persones (en la modalitat adulta).

Es poden consultar les bases del concurs al següent enllaç: http://jocsencatala.cat/concurs-fotografic-2/

La campanya “I tu, jugues en català?” és una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya a la qual el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha decidit unir-se amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit lúdic. La campanya s’adreça a les botigues que venen jocs i juguetes en català per fer-los més visibles, donar-los a conèixer i fomentar-ne l’ús i el consum entre els ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.