Destaquen la importància de les polítiques per la igualtat real en el treball de les persones LGTBI

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i la delegada del Govern, Rosario Sánchez, han inaugurat aquest dimarts la jornada “Les persones LGTBI en l’àmbit laboral”, en la qual s’han debatut qüestions com espais de treball inclusius amb l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere; actuacions i eines contra la LGTBI fòbia, educació en igualtat, o terminologia bàsica LGTBI, entre altres temes.

El conseller Negueruela ha sostingut que encara queda molta feina per fer en aquesta matèria i, per això, ha destacat la necessitat d’impulsar polítiques LGTBI de manera multilateral, amb l’objectiu de remoure obstacles i eradicar la discriminació de les persones integrants d’aquest col·lectiu, per afavorir el seu accés al treball en condicions d’igualtat. “L’àmbit laboral ha d’estar lliure de LGTBI fòbia, i per fer front a aquestes conductes som conscients dels reptes legislatius o de la necessitat d’augmentar les actuacions de comprovació mitjançant la inspecció del treball. Tot això és imprescindible per a aconseguir la igualtat real”, ha afegit.

Per la seva banda, la delegada del Govern ha destacat la feina feta en aquesta legislatura per a impulsar des de l’administració autonòmica canvis positius de cara a la diversitat sexual i de gènere. Sánchez ha recordat la seva etapa al capdavant de la Direcció General de Coordinació de la Conselleria de Presidència en la present Legislatura: “quan vam arribar no s’havia treballat res sobre aquest àmbit. En 2016 el Parlament va aprovar la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar la LGTBI fòbia, a partir d’aquí vam començar a posar en marxa mesures per garantir l’aplicació de la norma”.

Les conferències, que s’han desenvolupat a la seu de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, també han permès escoltar testimonis en primera persones i conèixer la “Guia de recomanacions per al bon tracte de les persones LGTBI en l’entorn laboral”, elaborada per la Fundació Surt.
Durant la jornada s’ha dut a terme una taula rodona sobre reptes, necessitats i eines contra la LGTBI fòbia, moderada pel director general de Coordinació de la Conselleria de Presidència, Joan Ignasi Morey, en la qual han participat representants d’entitats com Ben Amics , del projecte EMIDIS per al coneixement de la diversitat LGTBI en els llocs de treball, Comissions Obreres, UGT i del projecte de bones pràctiques de Vodafone. Finalment, ha tingut lloc l’actuació del grup basc de teatre Oihulari Klown.

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, ha pronunciat el discurs de cloenda de la jornada, posant en valor les polítiques d’inclusió, la igualtat d’oportunitats i el treball transversal en favor del col·lectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.