Actes 8 Març

El PP denuncia que es limita la competència per a Can Saura amb una licitació exprés injustificada

Les empreses que optin a la redacció del projecte museogràfic eix-executiu, d’adaptacions arquitectòniques, d’instal·lacions adaptades i d’autoprotecció del Museu de Can Saura de Ciutadella només disposaran 6 dies laborals per preparar la seva oferta, ja que el procediment s’està tramitant per la via d’urgència, excepcionalitat que en absolut està justificada en aquest cas i que és fruit, si més no, d’una negligència de l’Ajuntament de Ciutadella.

Aquest fet limita la competència i va en contra de la lliure concurrència que han de fomentar i perseguir les administracions públiques.

El 23 de novembre de 2018 va publicar l’anunci per a la licitació de la contractació del servei de redacció del projecte museogràfic executiu de Can Saura, per procediment obert, tramitació urgent, oferta més avantatjosa i diversos criteris d’adjudicació. Aquest anunci va ser modificat i va tornar a publicar-se el dia 29 sense alterar la data límit de presentació d’ofertes: el dia 2018.12.03 a les 14 hores.

L’anunci es va publicar el divendres 23 a les 15:42 hores, sent rectificat el dijous següent a les 09:43, és a dir, que en el millor dels casos les empreses interessades només disposaran d’una setmana i el mateix dia de la presentació de les ofertes per preparar documentació.

Aquest projecte es finançarà al 50% pel Consell Insular a través del Pla Territorial d’Instal·lacions i Equipaments Culturals conforme l’acord de ple de 23 d’abril de 2018.

Els populars consideren que “la manca de planificació reiterada de l’equip de govern de Ciutadella ha provocat que, vist el requisit de l’ajuda d’adjudicar el projecte dins d’aquesta anualitat, la presentació de les propostes dels interessats en la redacció del projecte hagi de tramitar se de forma urgent i se’ls concedeixi únicament 6 dies laborables per tal presentació, un termini molt just tenint en compte la complexitat del projecte”.

El Grup Popular, davant d’aquesta situació, posa en qüestió el fet que s’hagin produït converses anteriors a la publicació de l’anunci a la plataforma de contractació (23-11-2018) i fins i tot s’hagin facilitat els plecs signats el mateix 23 de novembre de 2018, per tal d’evitar que el procés quedi desert i fins i tot s’hagi afavorit a alguna entitat.

El 23 d’abril de 2018 el Ple del Consell Insular de Menorca va acordar fer-se càrrec del 50% del total del cost de 32.000 € que comprèn: la redacció del projecte museogràfic executiu del Museu de Can Saura valorat en 23.500 €, el projecte d’adaptacions arquitectòniques 2.500 €, el projecte d’instal·lacions adaptades al nou projecte museogràfic 2.200 € i el pla d’autoprotecció de l’edifici 3.800 €.

El grup del PP critica que des d’abril de 2018 l’equip de govern no hagi previst la condició d’adjudicar en aquest any el projecte i tregui un procés amb l’excusa de la urgència que, el Grup Popular també posa en dubte, atès que ha estat la negligència de l’equip de govern en la manca de previsió la que ha provocat aquesta urgència.

De la mateixa manera, el PP de Ciutadella qüestiona que pugui l’ajuntament accedir a l’esmentada ajuda vist que fins el 27 de novembre de 2018 encara no té contestació de l’aprovació de la pròrroga sol·licitada al CIM, qüestió que figura com a condició suspensiva en la resolució de l’àrea d’organització i seguretat ciutadana de 22 de novembre de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.