El talent cultural i creatiu de les Illes Balears arriba a Barcelona amb Think up Culture! La cinquena edició, que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, es trasllada per primera vegada a la Ciutat Comtal amb un format innovador que cerca promocionar empreses i projectes de l'àmbit creatiu de les Balears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Cultura i de l’Institut d’Estudis Baleàrics per mitjà del seu programa TalentIB, participa a l’edició d’enguany de Think up Culture! Barcelona, conjuntament amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca i la Fundació Mallorca Turisme.

Think up Culture! és un fòrum de debat i coneixement sobre el finançament de les indústries culturals i creatives que pretén, d’una banda, donar suport, accelerar i fer un seguiment de projectes en aquest sector, alhora que serveix com una plataforma d’oportunitats, diàleg i idees per a aquesta indústria. El programa arriba enguany a la seva cinquena edició, gràcies al suport del Ministeri de Cultura, per inspirar, enfortir i donar oportunitats als emprenedors de l’àmbit cultural i creatiu.

Un total de 14 projectes culturals de les Illes Balears es desplacen a Barcelona els dies 13 i 14 de desembre de la mà del Programa de Suport a les Indústries Culturals i Creatives, Think up Culture!, per donar-se a conèixer i forjar aliances amb el sector privat català. Iniciatives artístiques de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part de la mostra que té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i a l’Espai Mallorca de Barcelona.

Entre els projectes seleccionats s’expliquen propostes tan diferents com el Centre d’Investigació Escènica de Sineu (Mallorca), els dinamitzadors culturals i gestors de residències artístiques es Far Cultural (Menorca) o l’esdeveniment per a dones creatives Ladies, Wine & Design (Eivissa). En total s’han seleccionat 5 projectes de Menorca, 5 de Mallorca, 3 d’Eivissa i 1 de Formentera.

El programa consistirà en una formació sobre el patrocini i el mecenatge per als gestors dels projectes de la mà d’especialistes com Silvia Bueso, conferenciant i autora del llibre L’art de demanar, i Cristina Salvador, vicepresidenta de l’Associació de Comunicació Interna i del Cercle de Cultura i fundadora de la prestigiosa agència de publicitat aPortada.

Els gestors dels projectes mantindran, a més, una sèrie de reunions per presentar al teixit empresarial català les propostes culturals que es duen a terme a les Illes Balears.

Els dies 13 i 14 s’organitzen una sèrie de sessions obertes al públic. El programa tancarà amb una mostra dels projectes i un concert del grup mallorquí Cap de Turc, que basa la seva expressió musical adaptant el folklore de Mallorca, acompanyat per les il·lustracions del Premi Nacional de Còmic Max. El concert és avui dijous 13, a les 18.00 h, a l’Espai Mallorca de Barcelona.

Per a més informació del progarma complet:
http://thinkupculture.eu/es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.