I si enguany poses un arbre de Nadal natural?

Tothom posa arbre de Nadal a casa. Sigui pels Reys Mags o pel Pare Noel, a alguna banda han de deixar els regals, i està bé que els marquem el camí i no acabin al rebost o a dalt de la taulada.

La proposta d’aquesta setmana que vos vull fer és que penseu en els arbres naturals. Si, ja sé que els de plàstic els podeu guardar d’un any per l’altre…però tenir un arbre natural a casa, dóna nivell! Vos n’explic quatre curiositats (i algun truc pels qui sou fidels als arbres orgànics).

La varietat que millor aguanta és l’abies nordmanniana, i a més té dues avantatges que agradaran molt als qui els toqui garnar la casa: no piquen, i les fulles no cauen! A més, com que vénen amb una mica d’arrel, es poden sembrar, tot i que el clima de Menorca no els hi agrada en excés. Però vos durarà tota l’època de festes i a més vos deixarà una oloreta de camp a dins de casa que ja els hi agradaria poder-ho fer als artificials.

Si finalment vos decidiu per l’arbre natural, heu de tenir en compte que l’haureu de regar un poc més si el posau dins de casa, perquè la calefacció els eixugarà més. Procurau que la terra estigui banyada.

Tranquil·litat, que tenir un arbre natural no és un crim

Per aquells als qui vos preocupa el medi ambient, que ja veig que em mirau malament… que no condeixi el pànic! Els arbres que es venen a Espanya per aquesta època són de plantacions específiques per comercialitzar. I per cada arbre que arrabassen, en sembren un mínim de 10, assegurant la replantaciói creixement. A més, és l’únic país on s’empra aquest mètode, molt menys agressiu, que el que s’utilitza a altres bandes. Per tant, pensau que per un arbre natural, n’ajuda a sembrar almanco 10 més. No està malament, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *