Anna de Codorniu Blanc de Blancs Reserva Una edició única per a gastronomia selecta

Iniciam el mes de desembre amb sorteig de caves, gràcies al suport de Vinum Menorca, i cada setmana d’aquest mes sortejarem diferents caves que ens serviran per acompanyar les taules d’aquest Nadal i Cap d’Any.

Començam amb tot un clàssic, l’Anna de Codorniu Blanc de Blancs Reserva, una edició única per a gastronomia selecta. Vivacitat, frescor i la fruita característica dels caves elaborats amb Chardonnay i amb més de 15 mesos en cava. Té 90 punts de la Guia Peñín, i diferents medalles d’or i premis. Està elaborat amb Chardonnay 70%, Parellada 15% i Xarel·lo-Macabeu 15%.

Nota de cata

  • Aspecte: Color groc brillant amb reflexes verdosos. Bimbolla fina i persistent de forma de rosari continuat.
  • Nas: Notes cítriques i de fruita tropical, juntament amb aromes de criança com bolleria i brioche.
  • Boca: Cremós, ample i persistent.

MARIDATGE

És un cava molt gastronòmic que ens acompanyarà des dels entrants fins a les postres. Perfecte per a unes ostres al natural, unes vieires, unes gambes vermelles de Ciutadella  o unes navalles a la planxa.

Marida a la perfecció amb els plats de peix com un llobarro a la sal, un pagre a la menorquina, un molls torrats, bacallà amb all i oli, i qualsevol peix a la graella o amb salses subtils i d’alta cuina.

Excel·lent per acompanyar una porcella desossada cuita a baixa temperatura, un entrecot al formatge de Binigarba o per als plats tradicionals de la cuina nadalenca com el gall d’indi rostit, els canalons o els calamars al forn.

Podem acabar acompanyant les postres com la tortada d’ametlla, els rotllos o el cuscussó.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat l’empresari argentí afincat a Ciutadella, Francisco Juliano, que té les motos de lloguer Ride On, no sols a Ciutadella, sinó també a Palma, Barcelona i Madrid, entre altres indrets.

Si voleu saber més o comprar aquest gran clàssic de la DO Cava, elaborat pels cellers Codorniu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *