Com fer que la flor de Nadal duri més enllà de Sant Esteve?

Com fer que la flor de Nadal duri més enllà de Sant Esteve? O tot un any?..  O més, fins i tot! Per tant, pregunta del milió: com fer que la ponsètia no se’ns mori? Ja sé que a tots ens fa una il·lusió tremenda tenir la nostra Flor de Nadal ben preciosa, però pecam de regar-la massa. Aquesta és la primera causa de mort de les ponsèties abans de Nadal. Mai hi hem de deixar aigua davall! Si hi voleu deixar el paper de regal, li heu de tallar la part de davall, perquè si no es podreixen les arrels.

 També ha de tenir molta claredat, i li pot tocar fins i tot el sol. Heu de pensar que la ponsètia és de la família dels cactus (encara que no ho sembli). Per tant, només s’ha de regar quan té set -quan les fulles estan una mica decaigudes i tristes – i no fer-li res més.

 El secret per fer-la durar molt de temps és fer-li un lloc al jardío la terrassa. La podeu sembrar a un test més gran i cuidar-la com si fos un hibiscus. No vos espanteu quan torni arribar Nadal i no es posi vermella: la floració de la ponsètia és per primavera (ara venen vermelles perquè arriben d’hivernacle).

I per gustos, colors! Triau la que més vagi amb casa vostra o canviau de color i posau-ne algun de més atrevit. Tots sabem que la clàssica és la vermella, però també n’hi ha de blanca, de groga, la glitter (que sembla esquitxada amb un pinzell); i després hi ha les prinsetias, que fan més flors que les altres, en colors blanc, vermell i rosa. Tot un espectacle!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *